|

Mahkemeye canlı bomba saldırısı önlendi

Muğla’da suikast davasının görüldüğü mahkeme salonuna canlı bombayla saldırı hazırlığındaki yedi PKK’lı terörist yakalandı. 4 PKK’lının Seydikemer kırsalında 10 gündür takip altında olduğu öğrenildi. Güvenlik güçleri, iki grup buluşunca operasyon için düğmeye bastı.

Yeni Şafak ve
04:02 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:25 - 5/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
PKK'lıları takibe alan askerler, Seydikemer'de kıskıvrak yakalandı.
PKK'lıları takibe alan askerler, Seydikemer'de kıskıvrak yakalandı.

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 4 terörist ile 3 işbirlikçi yakalandı. Seydikemer ilçesi Kumluova kavşağı bölgesinde polis ve jandarma ekiplerince başlatılan ortak operasyon kapsamında güvenlik güçleri, kontrol noktasında durdurdukları 2 araç içerisinde 4 bölücü terör örgütü mensubu ile 3 işbirlikçiyi yakaladı. Bölgeyi çembere alan jandarma özel harekat timleri ile Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonunun sürdüğü belirtildi.

10 GÜNLÜK TAKİP

Seydikemer kırsalında 10 gün önce bir grup PKK’lının tespit edilmesi üzerine jandarma ve polis ekipleri düğmeye bastı. 4 kişilik PKK’lı grubun bulunması için 80 kişilik ekip hazırlandı. Dün sabah saatlerinde PKK’lıların Seydikemer- Kaş karayolunun bölgesinde geçeceği istihbaratı üzerine operasyon bu noktaya yoğunlaştırıldı. Operasyonda araç içerisinde yer alan 4 PKK’lı ile onları almaya gelen 3 işbirlikçi yakalandı. Teröristlerin Cumhurbaşkanı’na suikast davasının görüldüğü mahkeme salonuna canlı bombalı saldırı planladığı ortaya çıktı.

#Muğla
#PKK
#Terörist
7 yıl önce