|

Mahrem imam dolar stoklamış

FETÖ’nün “Işık Evleri” iddianamesinde ‘Kara Harp Okulu 1. sınıf öğrencilerinden sorumlu kişi’ olarak geçen Mazhar kod adlı Ramazan Ç.’nin 15 Temmuz günü aracını satarak parayı dolara çevirdiği belirlendi. Ramazan Ç.'nin evinde 15 bin dolar bulundu. Mahrem imamın dolar stoklaması, darbe girişiminden haberdar olduğunu ortaya çıkardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 02:37 - 15/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Mahrem imam dolar stoklamış
Mahrem imam dolar stoklamış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan “Işık Evleri” iddianamesinde önemli bilgiler yer aldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Zafer Ergün tarafından hazırlanan iddianamede, hücre evlerinde görevlendirilen ‘abiler’ ile sorumluluğu altındaki gençler arasında çok sıkı bağ oluşturulduğuna dikkat çekilirken, bunun öncesinde ‘abilerin’ teröristbaşı Fetullah Gülen’in İrşad Ekseni isimli kitabında geçen taktikler çerçevesinde eğitimden geçtiği vurgulandı.

KONTROL MANYAĞI ÖRGÜT!

İddianamede, “Bir nevi eğiticilerin eğitimi gibi olan bu süreç sonunda ‘Abilere’ haftalık, aylık, üç aylık, altı aylık ve bir yıllık ideolojik eğitim programı verilmekte ve onlar da bu doğrultuda hedef şahısları yetiştirmektedir” denildi. Örgüt mensuplarının “Işık Evleri” olmadan yetiştirilmeyeceği belirtilen iddianamede, “Bu bireysel dönüşüm olmazsa, örgüt mensuplarına etki edecek ‘insanilik, ahlak, erdem’ gibi başka değerler ortaya çıkabilir ki, kontrol manyağı örgüt bu değerlerle hedeflerine yürüyemez” ifadeleri kullanıldı.

ARACINI SATMIŞ

İddianamenin şüphelileri arasında yer alan ve tanık ifadesinde “Kara Harp Okulu 1. sınıf öğrencilerden sorumlu kişi” olarak geçen Mazhar kod isimli Ramazan Ç.’nin evinde 15 bin ABD Doları ve 50 avro bulunduğu belirtildi. Eşiyle birlikte 2010 KPSS soruşturmasının şüphelileri arasında bulunan ve aldığı puanla Sağlık Bakanlığı’nda memur olarak çalışan Ç.’nin paraya ilişkin savunması dikkat çekti.

BYLOCK KULLANIYORDU

Ramazan Ç., 2010 model aracını 15 Temmuz günü 46 bin TL’ye sattığını ve bunu dolara çevirdiğini söyledi. FETÖ’nün mahrem yapılanmasında yer alan şüphelinin 15 Temmuz günü aracını satarak parayı dolara çevirmesi darbe girişiminden haberdar olduğu şeklinde değerlendirildi. Ramazan Ç., ifadesinde ayrıca örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullanmadığını iddia etti. Ancak Ramazan Ç.’nin 26 Ekim 2014 tarihinde ByLock’u kullanmaya başladığı belirlendi.

ÇANTADAN DA PARA ÇIKTI

Ç.’nin evinde arama yapıldığı sırada evde bulunan Levent U. isimli şahsın çantasından da para çıktığı anlaşıldı. Orta 3. sınıfa giden oğluna özel ders verdiği için Levent U.’yu tanıdığını ve bu sebeple evinde bulunduğunu ileri süren şüpheli Ç., paralarla ilgisi olmadığını söyledi.

  • Sızma
    merkezi
  • FETÖ’nün “iş ve işçi bulmu kurumu” olarak faaliyet gösteren Referans İş adlı firma “Işık Evleri” iddianamesine girdi. FETÖ’nün mensuplarının öz geçmiş kayıtlarını toplandığı Referans İş sayesinde özellikle kritik kurumlara sızdığı ortaya çıkmıştı. İtirafçı olan Mehmet Yusuf G., “Balgat ÖSYM binası yakınında Referans İş Merkezi vardır ve bu iş merkezi örgütün iş bağlantılarının yapıldığ yerdir” ifadelerini kullandı.
#FETÖ
#15 Temmuz
#. Ramazan Ç.
7 yıl önce