|

‘Mahrem imam’lara ağırlaştırılmış müebbet

FETÖ’nün finans devi Kaynak Holding yöneticileriyle ilgili ilk iddianame tamamlandı. İddianamede örgütün 2 numaralı ismi Mustafa Özcan, Akıncı Üssü’nde yakalanan mahrem imamlar Kemal Batmaz ve Harun Biniş'in ‘darbeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:33 - 9/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kemal  Batmaz - Harun Biniş
Kemal Batmaz - Harun Biniş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ’nün amiral şirketi Kaynak Holding’e yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 522 sayfalık iddianame Başsavcılık tarafından onaylandı. Kaynak Holding’e yönelik hazırlanan ilk iddianame olmasıyla önem taşıyan iddianamede aralarında örgütün 2 numaralı ismi Mustafa Özcan, Akıncı Üssü’nde yakalanan mahrem imamlar Kemal Batmaz ve Harun Biniş’in de aralarında bulunduğu 91 isim şüpheli olarak yer aldı.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ SUÇLAMASI

Şüphelilere ‘Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet’, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘ Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ gibi çeşitli suçlamalar yöneltildi.

ÇALIŞANLARA 70 SORULUK SINAV

Özcan, Biniş ve Batmaz’ın bu suçlamalar kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. İddianamede Kaynak Holding çalışanlarının örgüt elebaşı Fetullah Gülen’e ait kitaplardan sorumlu tutularak 70 soruluk bir sınav hazırlandığı ortaya çıktı. İşte o sorulardan bazıları ve cevapları: “Eğer gece namazda bir kere esneyecek olsam, bir ay cemaate namazdan bahsetmem’ sözü Hocaefendi’nin hangi yönüne işaret etmektedir? -Vefası, -Cömertliği, -Sadakati, -Uykusuzluğa karşı direnci, -Yaşamadığı şeyi anlatmama.”

ERİŞİLEMEZ BİRİSİ İZLENİMİ VERİLDİ

İddianamede bu bölüm şu şekilde anlatıldı: “Bu soruların yüzlercesi Holding bilgisayarlarında mevcuttur. Bu sınavlardaki esas amaç örgüt elebaşını yüceltmektir. Onun çok yüce, erişilemez, mükemmel, haşaa Allah ve onun Peygamberi ile her şeyi istişare eden, sorgulanmaz birisi olduğu algısını üyelerine ve sempatizanlarına yerleştirmektir.”

#Mahrem İmam
#FETÖ
#Kemal Batmaz
#Harun Biniş
6 yıl önce