|

Mahsur kalan çobanlar kurtarılmayı bekliyor

Mersin'in Mut ilçesinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeni ile küçükbaş hayvanlarıyla birlikte 3 gündür mahsur kalan 12 çoban ve yanlarındaki 1 çocuğu kurtarmak için yapılan yol çalışmalarında sona gelindi.

Yeni Şafak
12:07 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 10:12 - 28/11/2014 Cuma
DHA

Mut'a 70 kilometre uzaklıkta bulunan Yalnızcabağ Mahallesi'ne ait Değirmenlik ve Kepez Yaylası'nda mahsur kalan Sinan Çolak, Ahmet Uçar, Şaban Kanar, Mehmet Kaya, Mehmet Sarı, Abdullah Daldayamaz, Mehmet Dirli, Mustafa Şahin, Mehmet Tosun, İbrahim Çayır, Süleyman Mutluyol, Halil At ve yanlarındaki 1 çocuk, 80 santimetreyi bulan kar nedeni ile mahsur kaldı.


Bölgede kurdukları çadırda kalan ailelere ulaşmak için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 1 greyder ve 2 kepçe ile yol açma çalışmaları yaptı. 3 gündür hava koşullarının el verdiği derecede aralıksız çalışmalara devam eden ekipler, çobanlara ulaşmak için son 2 kilometrelik alanda çalışmalarını hızlandırdı.


13 KİŞİ VE 500 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KURTARILMAYI BEKLİYOR


Cep telefonlarının çok nadir çektiği bin 600 rakımdaki yaylada bulunan çobanlar, kar ve yaşam koşulları nedeni ile büyük zorluk çekiyor. Sığındıkları çadırda zorluklar yaşayan, yaklaşık 500 koyun ve keçinin 3 gündür çok az miktarda saman yediğini ve su sıkıntısı çektiklerini kaydeden mahsur kalan çobanlardan Ahmet Uçar, "Şu an için yemek ve su stoklarımız azaldı, ama idare etmeye çalışıyoruz ve temkinli davranıyoruz. Hayvanlarımız ise kötü durumda. Tek geçim kaynağımız olan hayvanlarımız 3 gündür çok az yiyor ve bu ciddi sıkıntı yaratıyor. Su stoklarımız ise tükenmek üzere olduğu için hayvanlarımıza su veremiyoruz. Ahırdan çıkamıyoruz. Bir an önce yardım gelmezse büyük sıkıntı yaşanacak dedi.


120 KOYUN KAYIP


120 koyununun Derepazarı yaylası Belenoluk mevkiinde kaybolduğunu ifade eden çoban Halil At ise, "Kar yağışının olduğu gün 120 koyunum kayboldu. Biriken karlar nedeni ile koyunlarımı aramakta zorlandım. Arkadaşlarımdan yardım istedim ama o kadar çok kar var ki hareket edemiyoruz. Kardan dolayı koyunlarımı bulamıyorum. 120 koyunum bulunmazsa benim için büyük bir kayıp olur. Günlerdir aramama rağmen hala bulamadım. Koyunlarımın telef olmasından korkuyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum diye konuştu.


MAHSUR KALANLARA ULAŞACAĞIZ


Mut Kaymakam vekili Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik ise, Yalnızcabağ Mahallesi Değirmenlik Yaylasında mahsur kalanlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, Mahsur kaldığı belirtilenler zaten orada yaşayan insanlar. Orada barınacakları evleri olan insanlar. Donma ve benzeri herhangi bir tehlike söz konusu değil. Muhtar ve ailelerle de telefon görüşmesi yaptık. Gün içerisinde yollarını açacağız dedi.

 
#mahsur
#kar yağışı
#çoban
#mersin
9 yıl önce
default-profile-img