|

Makam hırsı değil geleceğimiz için

Etrafta dolaşan iddialar yüzünden 'hayır' diyeceklerini söyleyen vatandaşlar, maddeleri okuduktan sonra, daha güçlü bir Türkiye için 'evet demeye karar verdiklerini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 08:22 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Arnavutköy ve Sultangazili vatandaşlar referanduma hazır
Arnavutköy ve Sultangazili vatandaşlar referanduma hazır

Yeni Şafak ve TVNET ekibi olarak İstanbul’un referandum nabzını tutmaya devam ediyoruz. Bugünkü durağımız Arnavutköy ve Sultangazi oldu. Referandum sohbetimize katılan vatandaşlar yeni sistemden umutlu olduklarını belirtirken, yeni sistemle Türkiye’nin daha da kalkınacağını söyledi.

OKUYUNCA İKNA OLDUM
Efe Karahan:
“Ben en başta ‘hayır’ oyu verecektim. Erdoğan belediye başkanı oldu, Başbakan, Cumhurbaşkanı da oldu. Şimdi Başkanlığı da makam hırsından istiyor zannediyordum. Sonra 18 maddeyi okudum. Baktım çok iyi. Yürütme tek elde toplanıyor, halk seçiyor, seçimler 5 yılda bir düzene giriyor. Mevcut sistemden daha iyi. Ayrıca sorumsuz Cumhurbaşkanı daha sorumlu hale getiriliyor. Anladım ki bu iş makam işi değil, Türkiye’nin geleceği için o yüzden ‘evet’ demeye karar verdim.”
Recep Özcan:
“Kanser hastası annem paramız olmadığı için tedavi edilemedi ve vefat etti. Şimdi ben de kanser hastasıyım ve ücretsiz tedavi ediliyorum. Bunları küçümsemek nankörlüktür. Yaptıkları hizmet için oyum evet olacak.”
Ömer Ekici:
“3. Havalimanı inşaatında çalışıyorum. Maaş ödeyemeyen, mazotu, ekmeği olmayan bir ülkeyken dünyanın en büyük havalimanını yapan bir ülke olduk. Yeni sistemle ülkemin daha da kalkınacağına inanıyorum.”
#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
#Arnavutköy
#Sultangazi
7 yıl önce