|

Makamında vuruldu

Antalya’da polis memuru Turgut A., adliyede katibe olarak çalışan eşine izin vermeyen Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner’i makamında kurşunladı. Ağır yaralanan Küçüköner, ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı. Saldırgan meslektaşları tarafından gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:29 - 11/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Antalya’nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, ilçede görevli bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı.
​Antalya’nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, ilçede görevli bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı.

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, ilçede görevli bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Zanlı gözaltına alındı. İddiaya göre olay, dün saat 15.00 sıralarında Korkuteli Adliyesi'nde yaşandı. Adliyede katibe olarak çalışan Şerife A., bir mazereti dolayısıyla savcı Küçüköner’den izin istedi.

EŞİNE İZİN VERMEMİŞ

Daha önce izin kullandığı gerekçesiyle savcının bu talebine olumsuz yanıt vermesi üzerine taraflar tartıştı. Şerife A., telefonla aradığı polis memuru eşi Turgut A.’ya durumu aktardı. Kısa süre sonra adliye binasına gelen Turgut A., makam odasına çıktığı savcıyı izin konusunda ikna edemedi. Beylik tabancasını çeken Turgut A., Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner’e kurşun yağdırdı.

SAĞLIK DURUMU STABİL

Kol, bacak ve göğüs bölgesine isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Küçüköner, olay yerine çağrılan ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Küçüköner, burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, savcının sağlık durumunun stabil olduğunu hemen ameliyata alındığını bildirdi.


Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yaptığı açıklamada, saldırının izin meselesinden kaynaklandığını ifade ederek, “Polis memuru izin almış, eşine de izin istemiş. Savcı, daha önce kullandığı için eşine olumsuz yanıt vermiş. Bu yüzden tartışmışlar” diye konuştu.

Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu da “Polis memuru adliyeye gelerek, savcıya 4-5 el ateş etmiş. Savcıyı sevk ettiğimiz zaman bilinci açıktı” dedi.

GÜL SALDIRIYI KINADI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Adalet Bakanı Gül, paylaşımında, “Korkuteli Savcısı Sayın Kadir Küçüköner’e yapılan saldırıyı kınıyor, uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim şifa versin” ifadelerine yer verdi.

GÖZALTINA ALINDI

Polis memuru Turgut A. meslektaşları tarafından gözaltına alındı. Emniyet binasına götürülen zanlının sorgusu sürüyor. Turgut-Şerife A. çiftinin engelli bir çocuğu olduğu, bu nedenle bir süredir izin almak için talepte bulunduğu öğrenildi. Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

#Antalya
#Korkuteli
#Savcı
7 yıl önce