|

Malatya merkezli FETÖ operasyonunda 6 tutuklama

Malatya merkezli 15 ilde FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilen 7 kişiden 6'sı tutuklandı.

Yeni Şafak
19:53 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 20:23 - 16/06/2017 Cuma
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Malatya merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alarak adliyeye sevk edilen 7 kişiden 6'sı tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 7'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrollerinin ardından, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken 1'i ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanılarak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada zanlıların adliyeden çıkarıldığı sırada yakınları basın mensuplarının görüntü almasına tepki gösterdi.


6 Haziran'da Malatya merkezli 15 ilde düzenlenen operasyon kapsamında FETÖ ile bağlantılı olan ve "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle 23 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında şüphelilerden 12'si tutuklanırken, 8 kişi etkin pişmanlık hükümlerinden, 3 kişi ise sağlık nedenlerinden dolayı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

#FETÖ
#Malatya
#ByLock
7 yıl önce
default-profile-img