|

Manzara kar beyaz

Soğuk havalar ülke genelinde iyiden iyiye etkisini gösterirken bazı kentler kara merhaba dedi. Bolu, Ordu, Yozgat , Kayseri, Ankara güne beyaz sürprizle başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2016 الخميس
Güncelleme: 00:25 - 17/11/2016 الخميس
Yeni Şafak

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları belirgin düşüşe geçerek yerini soğuk ve yağışlı günlere bıraktı. Bolu'da etkili kar yağışı dolayısıyla kar kalınlığı doğal güzellikleriyle ünlü Abant'ta 15, Gölcük'te 5 ve Kartalkaya'da 15 santimetre oldu. Ordu'da yüksek kesimlere kar, sahile ise sağanak yağış düştü.



YÜRÜYÜŞ YAPTILAR


Tabiat parklarını ziyaret eden tatilciler, yağan kar altında göl çevresinde yürüş yaptı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bugünden itibaren hava sıcaklıklarının artacağını, pazar gününe kadar hava sıcaklıklarının 13 dereceye kadar yükseleceğini bildirdi.



SAHİLDE SAĞANAK


Ordu'da hava sıcaklığının düşmesiyle yüksek rakımlı bazı ilçelere kar yağarken, sahil kesiminde de sağanak etkisini gösterdi. Yaylalarda da soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı ve Aybastı ilçesine bağlı Perşembe yaylalarında kar yağışı sürerken, belediye ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Öte yandan, sahil kesimindeki Altınordu ilçesinde gece başlayan sağanak, bazı mahallelerde su baskınlarına yol açtı. Yağış sebebiyle bazı sitelerin bahçelerindeki araçlar su altında kaldı. Karadeniz Sahil Yolu'nda da zaman zaman trafik durma noktasına gelirken, belediyeye bağlı ekipler, su biriken yerlerde çalışmalarını sürdürüyor.



KURAKLIK GERİDE KALDI


Yozgat'ta hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte sabah kent merkezinde mevsimin ilk kar yağışı başladı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte otomobillerin üzeri ve çatılar beyaza büründü. Kurak günler yaşayan Yozgat'ta kar yağışı sevinçle karşılandı. Güne yağmurla uyanan Kayseri ise öğle saatlerinde lapa lapa yağan karla kartpos- tallık görüntülere sahne oldu.

#Soğuk Hava
#Yozgat
#Ordu
#Kar
٪d سنوات قبل