|

Maraş'ın lezzeti artık raflarda

Kahramanmaraşlı meşhur Yaşar Dondurması'nın Ice Mar markasını, 2 bin 500 satış noktasına ulaştırdıklarını söyleyen Eymen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Ercan, 'Artık İstanbul'daki Migros mağazalarında da, Ice Mar adıyla dondurmadan zeytinyağlılara kadar çoğu ürünümüz yerini aldı. Önümüzdeki yıl Türkiye'deki tüm Migroslarda yer almayı planlıyoruz' dedi

Merve Onkök
00:00 - 4/09/2012 Salı
Güncelleme: 23:21 - 3/09/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Maraş'ın  lezzeti artık  raflarda
Maraş'ın lezzeti artık raflarda

Kahramanmaraş'ın en meşhur lezzetlerinden Yaşar Dondurması'nın 3 markasından biri olan Ice Mar, tek distribütörü Eymen Gıda ile büyümesini sürdürüyor. Şu an için İstanbul'daki Migros mağazalarında Ice Mar'ın satışına başlandığını söyleyen Eymen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Ercan, önümüzdeki yıl Türkiye'deki tüm Migroslara girmek için kolları sıvadıklarını söyledi. Eymen Gıda'yı 2009 yılında kurduklarını belirten Ercan, 2011'in başında Ice Mar markasının distrübütörlüğünü aldıklarını hatırlattı. Bu tarihten itibaren Ice Mar markasıyla önemli bir sıçrama yaptıklarını dile getiren Ercan, 'Ciromuz, 1.5 yılda 3 milyon lirayı aştı. Bu yıl sonunda da ciromuz en az yüzde 60 artmış olacak' dedi.

CRUISE GEMİLERİNE GİRİYOR

Sadece dondurmayla yola çıktıkları Ice Mar'ın ürün çeşidinin 800'ü aştığını kaydeden Ercan, Ice Mar'ın sektöründeki en önemli dondurulmuş organik gıda markası olduğuna dikkat çekti. 2 bin 500 satış noktasına ulaştıklarının altını çizen Ercan, İDO deniz iskeleleri, Beltur'un kafeleri, ordu evleri ve çok sayıda otelde Ice Mar'ın satışlarının gerçekleştiğini söyledi. Ercan, yakın zamanda dondurulmuş pasta ve şerbetli tatlılarla cruise gemilerine de girmeyi planladıklarını söyledi. Migros ile yaptıkları anlaşma gereğince ilk etapta İstanbul'daki Migros mağazalarında yer alacaklarını kaydeden Ercan, önümüzdeki yıl da Türkiye genelindeki tüm marketlerde yer almak için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.


Başarımın sırrı işime olan tutkum

İce Mar, Migroslarda dondurmanın yanısıra; dondurulmuş pasta, cheese cake, tiramisu, proftirol, şerbetli tatlılar, zeytinyağlılar ve ana yemeklerle ürün kategorisini genişletecek. Müşterilere ürünlerde her zaman aynı lezzeti bulma garantisi verdiklerini söyleyen Ercan, Eymen Gıda'nın Ice Mar ile beraber yakalağı başarının, işine tutkuyla sarılmasından kaynaklandığını belirtti. Ice Mar'ın dışında Mado ve Mardo markalarını da bünyesinde barındıran Yaşar Dondurma'nın sahibi ve aynı zamanda hemşehrisi olan Mehmet Kanbur'un işine dört elle sarılmasının kendisi için önemli bir örnek teşkil ettiğini belirten Ercan, 'İşimi asla hafife almam. Yıllardır bayramlar da dahil tatil yapmadan çalışıyorum. Şikayetçi değilim. Benim için önemli olan agresif büyüme değil, akıllı büyüme. Bunu da gerektiği gibi gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum' ifadelerini kullandı.


12 yıl önce