|

Masa başı raporlara karşı atak

AK Parti, yurt dışında Türkiye’ye karşı oluşturulan algı operasyonunu kırmak için çalışma başlattı. Türkiye’yi karalamak için hazırlanan desteksiz raporlara karşı ilk adımı Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan atacak. Kan, “Raporlar sadece yorumlar üzerinden hazırlanıyor. Biz doğru bilgileri kurumlara ulaştırmak istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:50 - 10/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan

AK Parti, hem FETÖ’yü anlatma hem yurt dışındaki insan hakları ihlallerini incelemek için kapsamlı bir çalışma başlatıyor. İnsan Hakları Başkanlığı’nın koordinesinde başlatılan çalışmayla, yurt dışında taraflı hareket ederek Türkiye karşıtı raporlar hazırlayan insan hakları kurumlarıyla biraraya gelinecek. Bu kurumların doğru bilgilendirilmesi sağlanacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, bugün Washington’da darbe kalkışması ile ilgili başlatacakları çalışmalarını Yeni Şafak’a anlattı.

İKİ BOYUTLU ÇALIŞMA

Yurt dışındaki çalışmalarının iki boyutu olduğunu söyleyen Kavakçı, “Birincisi insan hakları ihlalleri. Kadına yönelik şiddet bütün dünyada problem. ABD ve Avrupa ülkeleri de buna dahil. Ayrıca çocuk hakları ile alakalı da çalışma yapacağız. Bu ihlallere yönelik raporlar hazırlayacağız” dedi.

DELİLSİZ RAPORLAR HAZIRLANIYOR

Türkiye’ye karşı ciddi manada bir algı operasyonunun olduğuna dikkat çeken Kavakçı, çalışmanın ikinci ayağının bununla ilgili olduğunu söyledi. Kavakçı, “Raporlar hazırlanıyor ama bazı raporların hiçbir temel delile dayanmadığını görüyoruz. Sadece yorumlar üzerinden yapılmış. Birkaç gazete haberi üzerinden hazırlandığını görüyoruz. Bunlarla ilgili doğru bilgileri ilgili kurumlara ulaştırmak istiyoruz. Yol haritamızı oluşturuyoruz. Pazartesi günü (bugün) Washington’da darbe kalkışması ile ilgili bir programa katılacağız. Bir konuşmamız olacak. Bu temaslar devam edecek” diye konuştu.

ARAŞTIRMALARI SUNACAĞIZ

“Yurtdışına ‘insan hakları’ boyutuyla gideceğiz” diyen Kavakçı, “Darbe girişiminde asıl mağdur edilmek istenenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının olduğunu net bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Bazen karşı tarafın anlaması zor oluyor. Çünkü böyle bir girişimin halk tarafından püskürtülmüş olmasını anlayamıyorlar. Bu manada bizim üzerimize düşen bilgilendirmeyi araştırmayı yapıp sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

#AK Parti
#Ravza Kavakçı Kan
#FETÖ
7 yıl önce