|

Maskeyi çıkardı

Küresel üst aklın, yerli taşeronlar kanalıyla Türkiye’ye ‘barış projesi’ olarak sunduğu Selahattin Demirtaş, sonunda maskesini çıkardı. Doğuda başka batıda başka mesajlarla tornistan rekoru kıran Demirtaş, sık sık gittiği Avrupa’daki son durağı Viyana’da itiraf gibi sözler sarf etti.

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 03:23 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

7 Haziran öncesi seçim kampanyası sırasında Taksim'i Kabe'ye benzeten, işçiler için kutsiyet atfettiği 1 Mayıs'ı Taksim'de değil Marsilya'da geçiren, Müslümanların kutsal mabedi Kudüs'ü de Yahudilere veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sık sık gittiği Avrupa'daki son durağı Viyana'da maskesini düşürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik üst akıl imzalı “Seni başkan yaptırmayacağız” söylemiyle Türkiye'nin batı bölgelerindeki beyaz Türkler'in oyuna talip olan, doğuda ise “Bize oy vermezseniz kan akar. Barış ancak bizimle gerçekleşir” diyerek halkı tehdit eden HDP'nin 'cici çocuğu', Viyana'daki son konuşmasında Kürtlerin özerklik ilan etmesi gerektiğini savundu.



ÖZERKLİK İSTEDİ


Çözüm sürecinde silah bırakmayı taahhüt etmesine rağmen saldırılarını yeniden başlatan PKK'ya tek kelime tepki göstermeyen Demirtaş, güvenlik güçlerinin örgüte yönelik operasyonlarını eleştirmeye devam etti. PKK'ya bağlı şehir eşkıya timi olarak bilinen YDG-H mensuplarının Hakkari-Yüksekova'da estirdiği terörden ötürü ilçede yaşanan olağanüstü duruma tepki gösteren Demirtaş, asker ve polisin teröristleri etkisiz hale getirmesine ise 'katliam' dedi. Kürtler için özerklik isteyen Demirtaş, şu skandal ifadeleri kullandı:



FAZLALIK OLAN VALİDİR


“Bizim milletvekillerimiz Hakkari'de yüzde 90'ın üzerinde oy aldılar. AKP'nin Ankara'da üç imza ile atadığı vali var ya, onun memuru emir vermiş; 'vekiller şehre giremez' demiş. Hakkari'nin vekilleri Hakkari'ye giremez diyor. Kürtler özerklik ilan etmesin de ne yapsın? Orada yanlış olan Hakkari halkı mı? Yanlış yapan Hakkari milletvekilleri mi? Orada fazla olan Hakkari halkı mı atanmış memur vali mi? Fazlalık olan validir. Ya valiler seçimle işbaşına gelsin ya da alın valilerinizi götürün Ankara'ya kardeşim.”



Örgütten fırçaya bağımlı


Provokatif sokak çağrısıyla 6-7 Ekim'deki kanlı Kobani eylemlerini başlatan ve 50'den fazla vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan 'cici çocuk' Selahattin Demirtaş, PKK yuvası Kandil'den yediği fırçaların ardından kıvırmalarıyla sık sık gündeme geliyor. 7 Haziran akşamı “Barajı emanet oylarla geçtik” diyen Demirtaş, örgüt elebaşılarından Mustafa Karasu'nun “Emanet oy falan yoktur, bundan bahsetmemek gerekir” sözleri sonrası çark ederek, “Biz barajı emanet oylarla barajı aşmış değiliz” demişti. Güvenlik güçlerinin kararlı operasyonları sonrası ağır yara alan PKK'nın bile 'barış' istediğini savunan Demirtaş, “Toplum, PKK ve herkes barış istiyor” ifadelerini kullanarak herkesi şaşırtmıştı. PKK'ya ancak HDP'nin silah bıraktırabileceğini söyleyerek özellikle batı bölgelerinde oy toplayan Demirtaş, seçim sonrası birdenbire “PKK bizim sözümüzle silah mı bırakacak?” diyerek bir kez daha çark etti. Geçtiğimiz günlerde ise yarım ağız “PKK derhal elini tetikten çekmeli” diyen Demirtaş'a Kandil fırçası yine gecikmedi. Örgüt elebaşılarından Duran Kalkan, “Siz ne yaptınız ki, bize çağrı yapıyorsunuz? Siyaset kurumu işledi, sorunları çözdü de PKK engel mi oldu?” diyerek Demirtaş'ı bir kez daha fırçaladı.



#demirtaş
#pkk
#hdp
#Mustafa Karasu
9 yıl önce