|

MEB Emine'nin eğitim hayalini gerçekleştirdi

Muş'ta anne ve babasının rahatsızlıkları nedeniyle eğitim hayatını yarıda bırakan 17 yaşındaki Emine Akyol'un, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde Açıköğretim Ortaokulu'na kaydı yapıldı. Yeniden hayaline kavuşan Emine Akyol, "Okula devam edeceğim için çok mutluyum. Çok çalışıp üniversiteye gitmek istiyorum" dedi.

Yeni Şafak
15:58 - 29/01/2016 Cuma
Güncelleme: 16:04 - 29/01/2016 Cuma
DHA

Merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Dumlusu Köyünde oturan Aysel-Heybet Akyol çiftinin 5 çocuğundan Emine Akyol ilkokul 4'üncü sınıftan sonra anne ve babasının hastalığı, ekonomik sorunlar nedeniyle ortaokula gidemedi. Ablalarından ikisinin evlenmesi üzerine kalp ve mide hastası babası ile bel fıtığı rahatsızlığı bulunan annesine yardım etmek için okumaya ara veren Emine Akyol, evin yükünü sırtladı.



Ev işlerinde annesine, hayvancılıkla uğraşan babasına yardım eden Emine, en büyük ve tek arzusunun okumak olduğunu söyledi. Akyol'un "Maddi durumumuz iyi olmadığı için okuyamadım. Ama okumayı çok istiyorum. Okuyabilsem polis olmak isterdim. Yeniden okula döneceğim günlerin hayaliyle yaşıyorum" dileğinin basında haber olarak yayınlanması üzerine Emine'nin sorunu ile yakından ilgilenen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın verdiği talimat üzerine Muş Milli Eğitim Müdürlüğü harakete geçti.



Tüm ihtiyaçlarını Milli Eğitim Bakanlığı karşılayacak


Emine Akyol'u evinden alan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde kayıt işlemlerini yaptırdı. Örgün eğitim için yaşı ileri olması nedeniyle açıköğretim ortaokuluna kaydı yapılan Emine Akyol, "Annem ve babam hasta olduğu için okulu bırakmıştım. Şimdi Allah'a şükürler olsun yeniden kaydımı yaptırdım, okula devam ediyorum. Derslerime sıkı çalışacağım. Çok çalışıp üniversiteye gitmek istiyorum" dedi.



Kayıt işlemlerini kızıyla birlikte yaptıran Heybet Akyol ise Emine'nin okuma isteğinin gerçekleşmesini çok sevindiğini belirtti. Emine'nin bu yıl ortaokul derslerini vererek seneye açık öğretim liseye kaydını yaptıracağını ifade eden Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu şunları söyledi:"Milli Eğitim Bakanlığımız, örgün eğitim dışına çıkan özellikle kız öğrencilerimizin eğitim- öğretime devam etmesi noktasında büyük bir çalışması var. Hatta bazı projeler kapsamında kız öğrencilerimize özellikle bireysel olarak yani evlerine giderek, öğrencilerin eğitim-öğretime devam etmelerini sağlamak amacıyla büyük projeler yapılıyor. Yani iklim şartları çok zor olmasına rağmen kız çocuklarımızın bizzat evine giderek velilerimizi de ikna etmeye çalışıyoruz. Bu öğrencilerimizin, eğer örgün eğitim dışına çıkmamışlarsa örgün eğitime devam etmeleri, örgün eğitim dışına çıkmışsa Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla eğitim- öğretimlerine devam etmesi noktasında büyük bir çaba ve gayret var."




#Emine Akyol
#Muş
#Milli Eğitim Bakanlığı
#Açıköğretim
8 yıl önce