|

MEB yatılı öğrencileri gezmeye götürüyor

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, yatılı okullarda okuyan ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki engelli öğrencilere yönelik kültür gezileri düzenleniyor. Genel Müdür Celil Güngör, öğrencilerin ailelerinden uzakta geçirdikleri haftasonlarını sosyal aktivite ile değerlendirerek, tarihi ve turistik yerleri tanımalarını istediklerini söyledi.

Yeni Şafak
11:40 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 08:41 - 27/05/2016 Cuma
AA
MEB bünyesinde, yatılı okuyan öğrenciler Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii gibi tarihi mekânları gezecekler.
MEB bünyesinde, yatılı okuyan öğrenciler Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii gibi tarihi mekânları gezecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yatılı okullarında okuyan ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki engelli öğrencilere yönelik kültür gezileri düzenliyor.



Engelli öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla çeşitli organizasyonlar yapan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin toplumsal yaşama entegrasyonları ve bağımsız yaşama etkin katılımları için eğitim hizmetlerinin yanı sıra, sanatsal ve kültürel faaliyetler de gerçekleştiriyor.



Etkinlik kapsamında Ankara, İzmir, Gaziantep ve İstanbul'dan ortopedik ve işitme engelli 950 öğrenci ile velileri, toplam bin 900 kişi, kültür gezilerine katılacak.



Ankara ve İstanbul'u da gezecekler


Program kapsamında, 14-15 Mayıs'ta İzmir'i, 21-22 Mayıs'ta Gaziantep'i gezen yatılı engelli öğrencilerin kültür gezisindeki son durakları, yarın ve 29 Mayıs'ta Ankara, 4 Haziran'da ise İstanbul olacak. Başkent'te Anıtkabir'i ziyaret edecek öğrenciler, Birinci Meclis, TBMM, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Ankara Kalesi'ni gezecek. Öğrenciler 4 Haziran'daki İstanbul gezisinde ise, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet Meydanı ve Hipodrom, Topkapı Sarayı ve Ayasofya Camisi'ni ziyaret edecek.



Şehirlerin kültürel dokusunu tanıyacaklar


Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, yatılı pansiyonlu olarak kalan öğrencilerin eğitimlerine katkı sunmak amacıyla kültür gezisi düzenlediklerini söyledi.



Güngör, "İlköğretim ve ortaöğretim kademesindeki engelli öğrencilerin şehirlerin kültürel dokusunu, tarihi ve turistik yerlerini tanımalarını, sosyalleşmelerini, toplumla bütünleşmelerini ve ailelerinden uzakta geçirdikleri haftasonlarını sosyal aktivite yaparak geçirmelerini amaçlıyoruz." diye konuştu.



#MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri
#MEB
#Milli Eğitim Bakanlığı
#Celil Güngör
8 yıl önce