|

Meclis zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Kurul’daki konuşmasının ardından Meclis’te mini bir toplantı oldu. Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman’ın odasında Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile biraraya geldi. Görüşme 25 dakika sürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:56 - 2/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Görüşme 25 dakika sürdü.
Görüşme 25 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın ardından Meclis’te sürpriz zirve yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın makam odasında bir araya geldi.

MECLİS’TE SÜRPİZ GÖRÜŞME

Görüşme 25 dakika sürdü. Görüşmede, bazı bakanlar, yüksek yargı organları başkanları, kuvvet komutanları da bulundu. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Meclis Başkanı Kahraman, “Akşam resepsiyondan önce bir araya geldik, Güzel bir şey” dedi. Görüşmede Suriye’nin kuzeyinin gündeme gelip gelmediğine dair soruya Kahraman, “Sohbet vardı, temenniler var. Gündem sıcak, gündem ne zaman sıcak değil ki? Türkiye büyük devlet” dedi.

KAHRAMAN: HERKESİ
DAVET ETTİM

Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun davet edilip edilmediğine ilişkin soruya “Evet, onun herhalde randevusu vardı. Herkesi davet ettim. Akşam birlikte olacağız” diye konuştu. CHP ise Kılıçdaroğlu’nun davet edilmediğini açıkladı.

CHP: DAVET GELMEDİ

CHP Meclis Grubu’ndan yapılan açıklamada, “TBMM Başkanı’nın odasında yapılan toplantıya Sayın Genel Başkan’ın çağrıldığı bilgisi doğru değildir. Sayın Genel Başkan’ın bu görüşmeden haberi olmadığı gibi toplantıya da davet edilmemiştir” denildi. Bu gelişme sonrası Kahraman, Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradı, ekipler arasındaki iletişimde aksaklık yaşandığını söyledi.

#TBMM
#İsmail Kahraman
#Devlet Bahçeli
#Recep Tayyip Erdoğan
#Binali Yıldırım
7 yıl önce