|

Meclis’in itibarını CHP zayıflattı

Başbakan Binali Yıldırım Bitlis ve Siirt’te halka seslendi. FETÖ ve PKK’nın ikiz kardeş olduğunu söyleyen Yıldırım, FETÖ’nün Said-i Nursi’ye, PKK’nın da Kürtlere ihanet ettiğini söyledi. CHP’nin 'anayasa değişikliği Meclis'i zayıflatacak' söylemine tepki gösteren Yıldırım, “Meclis’te her türlü çirkinliği yaptılar. Meclis'i zayıflatan sizlersiniz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/03/2017 الأحد
Güncelleme: 04:27 - 26/03/2017 الأحد
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Referandum çalışmalarına katılmak üzere Bitlis ve Siirt'te giden Başbakan Binali Yıldırım, burada halka hitap etti. Başbakan Yıldırım, Bitlis'te konuşmasına nevruzu kutlayarak başladı. Yıldırım, konuşmasını Bitlis'in Hizan İlçesi'nde doğan ve 1915'te Ruslarla savaşırken esir düşen Said-i Nursi ile başladı. Said-i Nursi'nin sadece alim olmadığını, aynı zamanda bir kahraman ve vatansever olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:



SAİD-İ NURSİ'Yİ İSTİSMAR ETTİLER


Sibirya'ya esir kampına gönderdiler. Avrupa'yı dolaşarak İstanbul'a döndü. Bitlisliler, şimdi birileri çıkıp hocayım diyor. Said-i Nursi'nin izindeyim diyor. Said-i Nursi'yi istismar etti. Esir kampından ülkesine geri geldi ama izindeyim diyen FETO ülkesinden kaçıp Pensilvanya'ya sığındı. Hayatı CHP'nin tek parti döneminin zulmü altında ve hapislerde geçti. FETÖ hesap vermek yerine uzaklara kaçtı. Ülkesini terk etti.





KÜRT OLDUĞU İÇİN YANINA GİTMEDİ


Bu hain FETÖ, Bitlisli Said-i Nursi'nin tırnağı olamaz. Said-i Nursi yaşasaydı bunu yanına bile sokmazdı. Bu hain ne dedi? 'Said-i Nursi Kürt olduğu için yanına gitmedim.' Bu kadar alçak. Kürt olduğu için yanına gitmedi ama eserlerini istismar ediyorsun. Yazıklar olsun. Bu hainlerden yaptıklarının hesabı sorulacak. Şehitlerin, gazilerin hesabını mutlaka soracağız. Bu hainin teröristleri Almanya'da, Hollanda'da diğer ülkelerde Türkiye aleyhine propaganda yapıyor. 'Hayır' çıksın diye canhıraş çalışıyorlar. Bunlar PKK ile ikizdir. Biri Said-i Nursi'ye diğeri Kürtlere ihanet etti.



KOLTUĞA YAPIŞMIŞ GİTMİYORSUN


Merhum Said-i Nursi'yi hapislerde çürüten tek parti CHP zihniyetidir. Bitlis PKK'ya, FETÖ'ye gerekli cevabı verecek mi? Bitlis 'Evet' diyerek, bir dönemin kapılarını kapatıp, yeni bir dönemin aydınlık kapılarını aralayacak. Meclis'te her türlü çirkinliği yaptılar. Kendilerini kürsüyü kelepçelerdiler. Şimdi çıkmışlar Anayasa değişikliği meclisi zayıflatacak diyorlar. Meclisi zayıflatan sizlersiniz. Değerli kardeşlerim Kılıçdaroğlu, bu anayasa değişikliğinde ne yoksa ondan bahsediyor. Yalan diyorsun. Çıkıp televizyonlarda tartışalım diyor. Anayasayı okumamışsın, ne getirdiğini bilmiyorsun, tartışalım diyorsun. Millet iş bekliyor. Millet ülkenin koşar adımlarla gitmesini bekliyor. Bizim tartışmaya zamanımız yok. Kılıçdaroğlu. 7 seçim kaybetmişsin, hala koltuğuna yapışmışsın."


#Meclis
#CHP
#Binali Yıldırım
٪d سنوات قبل