|

Medeniyet düşmanları

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilahiyatçılara verilen iftara ilişkin Mimarlar Odası'nın 'israf' fantezilerini sayfalarına taşıyan ve bu iddiaların yalan olduğunun ortaya çıkmasıyla zor anlar yaşayan okyanus medyası, bu kez camideki kürsüye kafayı taktı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/07/2015 Pazar
Güncelleme: 23:41 - 4/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Beştepe Millet Camii'ne konulan işlemeli, zarif imam mahfilinin 40 bin lira olduğunu 'bir bakışta' anlayan Cumhuriyet gazetesi, sürmanşetteki haberinde bunun 'lüks' olduğunu iddia etti. Bu iddiayla yetinmeyen Cumhuriyet'in, “Erdoğan'ın imamına lüks kürsü” başlığıyla verdiği haberde, uluslararası organizasyonlarda iki kez Kur'an okuma birincisi seçilen Millet Camii İmam-Hatibi Mehmet Bilir'i aşağılamaya çalışması skandal olarak değerlendirildi.



SEVİYE YERLERDE


Haberinin seviyesiyle adeta okuyucuların gözlerini yaşartan Cumhuriyet, geçtiğimiz günlerde de 4 bin 600 liralık masaya 240 bin lira fiyat biçmişti. Son aylardaki yayın politikasıyla tepkileri üzerine çeken gazete, Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHPK-C'li teröristlere 'terörist' diyememiş ve geçtiğimiz günlerde Kobani'ye bombalı saldırıda bulunan IŞİD örgütüne bağlı teröristlerin de -defalarca yalanlanmasına rağmen- bölgeye Türkiye'den geçtiklerini iddia etmişti.



250 BİN KAÇ PARA EDER?


Özellikle Cumhurbaşkanlığı'nca yapılan çeşitli masrafları abartarak ya da bire bin katarak 'israf' algısı yerleştirmeye çalışan Cumhuriyet'in, Beştepe'deki külliye içine yapılan ve 5 milyon kitapla Türkiye'nin en büyüğü olacak kütüphanedeki kitaplara ne diyeceği merak konusu. Adı geçen 5 milyon cilt kitaptan 250 bininin satın alındığı ve şimdiden arşivlendiği belirtiliyor. Bir fotoğraftan şipşak maliyet çıkaran Cumhuriyet muhabirlerinin, kitaplara ilişkin olarak nasıl bir israf hesabı yapacağı merakla bekleniyor.



#Mimarlar Odası
#Beştepe Millet Camii
#Cumhurbaşkanlığı Sarayı
9 yıl önce