|

Medeniyetler müzesi olacak

Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na, Türkiye'nin en modern müzelerinden biri kuruluyor. Zeynel Bey Türbesi'nin ardından cami, mezar gibi başka eserler de bu yeni alana taşınacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:19 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Medeniyetler müzesi olacak
​Medeniyetler müzesi olacak

Batman’ın Hasankeyf ilçesi gelecek yıl modern, bölgedeki medeniyetleri yansıtan bir müzeye kavuşacak. Ilısu Barajı ve HES Projesi Kültürel Varlıkları Koruma ve Kurtarma Çalışmaları kapsamında, Türkiye’de ilk defa uygulanan sistem ile Ilısu Baraj Göl Alanı’ndan çıkarılarak, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı’na taşınan bölgedeki tarihi Zeynel Bey Türbesi’nin yerleştirme süreci tamamlandı. Yeni yerleşim alanı yakınında oluşturulacak Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı’nda Türkiye’nin en modern müzelerinden biri kuruluyor.


MÜZE, 2018'DE HİZMETE ALINACAK

Zeynel Bey Türbesi'nin yanı sıra su altında kalacak alandaki hamam, cami, mezar ve başka türbelerin de aralarında bulunduğu birçok eser yeni yerleşim alanına taşınacak. 60 bin metrekareden oluşacak Hasankeyf Müzesi’nin alanı için ileriki günlerde ihaleye çıkılacak. Müze'nin 2018'de açılması planlanıyor.

#Batman
#Hasankeyf
#Zeynel Bey Türbesi
7 yıl önce