|

Memurlara hac müjdesi

Yıllık izinleri iptal olan memurlara hac müjdesi geldi. Darbe girişimi nedeniyle hakkında hiçbir soruşturma olmayan personel, yıllık izin haklarıyla hac görevini yerine getirebilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:28 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bu yıl hacca gitmeye hak kazanan ancak yıllık izinleri iptal olan memurlara hac müjdesi geldi. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle hakkında idari ve adli soruşturma işlemi başlatılan veya görevden uzaklaştırılan personel haricindeki kamu çalışanları hacca gidebilecek. Memurlara, ibadetlerini yerine getirecekleri süre boyunca yıllık izin verilecek.



YAYINLANAN GENELGEYLE SORU İŞARETLERİ KALKTI


Yayınlanan Başbakanlık genelgesiyle memurların bu yıl hacca gidip gidemeyecekleri yönündeki soru işareti kaldırılmış oldu. Genelgede, “15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsü nedeniyle hakkında idari soruşturma veya adli soruşturma/kovuşturma işlemi başlatılan veya görevden uzaklaştırılan personel hariç olmak üzere, Hac farizasını yerine getirecek kamu çalışanlarına talepleri halinde; durumun belgelenmesi kaydıyla ve ilgili genelgenin yürürlüğe konma gerekçesi de dikkate alınarak, ibadetlerini yerine getirecekleri süre boyunca yıllık izin verilebilecektir” ifadeleri kullanıldı.


#Memurlara hac
#Darbe girişimi
#Memurlar
8 yıl önce