|

Mersin'i sel aldı

Mersin’de etkili olan kuvvetli yağışlar sele neden oldu. Kentin ana yolları göle döndü. Vatandaşlar araçların içinde mahsur kaldı. Sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Okullar bir gün tatil edilirken, halktan dışarıya çıkmamaları istendi

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/12/2016 Cuma
Güncelleme: 23:09 - 29/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Mersin il merkezinde etkili olan kuvvetli yağış afete yol açtı. Sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Kentte geceden beri etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle birçok cadde sular altında kaldı. Sabah saatlerinde işlerine gitmek için trafiğe çıkanlar, göle dönüşen yollarda kalırken, bazı toplu taşıma araçlarının da bozulduğu görüldü. Merkez Yenişehir ilçesinin sahil şeridindeki Adnan Menderes Bulvarı'nın büyük kısmını su bastı. Taşan deniz sularının da etkisiyle ulaşıma kapanan caddede çok sayıda araç mahsur kaldıı. Araçlarından çıkamayanlar kepçe yardımıyla kurtarıldı.



2 CESET BULUNDU


Merkez Toroslar ilçesinde kuvvetli yağış nedeniyle debisi yükselen derede üzerinden kimlik çıkmayan bir kadının cesedi bulundu. D-400 karayolunun Uluslararası Mersin Limanı'nın D kapısı yakınlarındaki bir köprünün ayaklarında da bir erkek cesedine rastlandı. Bu kişinin sel sularına kapılıp ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan uyarıda, “Sağanak nedeniyle meydana gelen olumsuz durumlardan etkilenmemek için vatandaşların gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamaları önemle rica olunur” ifadesine yer verildi.





KORKUTAN UYARI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentte seferberlik başlatıldığını belirtererek, 'Yağış şiddeti afet durumundadır. Bütün korkumuz, daha önce kar yağan yüksek kesimlere yağmur yağıyor. Bu yağmurlar karı erittiğinde sıkıntı daha da artacak' dedi. Mersin Valiliği de kent merkezi ve ilçelerde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle zorunlu kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısı yaptı. İl merkezindeki Mezitli, Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar ilçeleri ile Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli'deki tüm okullarda eğitime dün ara verildi. Mersin Üniversitesi Rektörlüğü de yaptığı açıklamada, kentteki yağış nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiğini duyurdu.



Halk otobüsü göle döndü




Şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda araç, yollarda kaldı. İçi vatandaşlarla dolu bir belediye otobüsünü de su bastı. Bazı yolcular, ıslanmamak için tutunma direklerine tırmanmak zorunda kaldı.



Baba ile kızı sel sularına kapıldı




Merkez Yenişehir İlçesi 34'üncü Caddesi'nde sabah 09.00 sıralarında işe gitmek için evden çıkan bir genç kız, babasıyla birlikte sel sularına kapıldı. Baba-kız, derinliği yaklaşık yarım metreyi bulan debisi suda yaklaşık 50 metre sürüklendi. Birbirlerine sarılan baba-kız, suya karşı koymaya çalıştı. Akıntının sığ olduğu bir noktada kaldırıma tutunan baba ile kız, son bir hamleyle kurtuldu. Bu anlar, amatör bir kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.



#Mersin
#Sel baskını
7 yıl önce