|

Meteoroloji saat verdi: Bu illeri uyardı

Meteoroloji, bu gece ve yarın sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Yeni Şafak
13:11 - 31/10/2016 Monday
Güncelleme: 13:22 - 31/10/2016 Monday
Meteoroloji bazı bölgelere çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
Meteoroloji bazı bölgelere çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısı için çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu.



Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli olması beklenen yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde meydana gelebileceği belirtilerek, "Yağışların; bu gece ve yarın sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusu (Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında (Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa) çok kuvvetli sağanak yağış şeklinde meydana gelmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir" denildi.



Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor


Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün kar yağışı ve yağmurun etkili olması bekleniyor.



Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre ise, bölge genelinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.



Yağışın akşam saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı il ve çevrelerinde yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde, gece saatlerinden itibaren Ağrı ve çevresinde yağışın kuvvetli olması bekleniyor.



Rüzgarın orta kuvvette esmesi öngörülen bölgede, hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.



Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta sıfırın altında 1, Ardahan'da 0, Erzurum'da 4, Ağrı ve Erzincan'da 6, Iğdır'da 7 derece ölçüldü.



Günün en yüksek sıcaklığının ise Ardahan'da 7, Erzurum ve Kars'ta 10, Ağrı'da 12, Iğdır ve Erzincan'da 15, Tunceli'de 16 derece olması bekleniyor.


#Meteoroloji
#Osmaniye
#Hatay
#Kahramanmaraş
7 years ago