|

Meteorolojiden 22 ile sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurtta görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, Isparta, Konya, Ankara'nın doğusu, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Kastamonu ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağını belirtti.

Yeni Şafak
10:44 - 29/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:51 - 29/06/2016 Çarşamba
AA

Meteoroloji, yurdun iç kesimlerinde yerel gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün yurtta görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, Isparta, Konya, Ankara'nın doğusu, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Kastamonu ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.



Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu yağışları gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması istendi.



Doğu Karadeniz'de şiddetli yağış uyarısı


Öte yandan Doğu Karadeniz'de şiddetli yağışların etkili olduğu belirtilerek, özellikle Trabzon'un doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin çevrelerinde sel ve taşkın gibi olaylara karşı dikkatli olunması istendi.



Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan meteorolojik uyarıda, Doğu Karadeniz'de son 24 saat içinde Rize Derepazarı'nda 136,1, Rize merkezde 124,7, Hopa'da 101,8, Of Fidanlık'ta 66,7, Kalkandere'de 65,5, Güneysu'da 52,5, Borçka'da 39,4, Pazar'da 33,4, Murgul'da 32,7 ve Ardeşen'de 32,2 kilogram yağış ölçüldüğü belirtildi.



Açıklamada, sağanak yağışların yarın akşam saatlerinde Doğu Karadeniz'in tamamında çok kuvvetli, Trabzon'un doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin sahilinde ise şiddetli olmasının beklendiği vurgulandı.



Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Aşırı ve şiddetli yağışlardan sonra toprağın doymuş olması sebebiyle bu yağışlara ilave olarak Doğu Karadeniz'de yarın akşam saatlerinden itibaren beklenen şiddetli yağışlar, taşkın ve sel riskini artıracağından ilgililerin ve vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." ifadesine yer verildi.



Ayrıca Meteoroloji, Orta ve Doğu Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.



Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, yarından itibaren önümüzdeki 10 gün boyunca yurdun kuzeydoğu kesimlerinde, özellikle de Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de zaman zaman kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.



Yağışlar sonucu bölgede sel ve su baskını riski ile birlikte toprak doygunluğa ulaşacağından, heyelan tehlikesi bulunduğu ifade edildi.



Açıklamada, yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarının, meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmelerinin can ve mal emniyeti açısından önemli olduğu kaydedildi.





#Meteoroloji
#Ankara
#Kırıkkale
#Kırşehir
#Isparta
8 yıl önce
default-profile-img