|

Meteorolojiden sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Niğde, Kayseri ve Nevşehir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da da sağanak ve kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Yeni Şafak
09:27 - 10/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:38 - 10/05/2017 Çarşamba
IHA
Meteoroloji bazı illere sağanak yağış ve rüzgar uyarısında bulundu.
Meteoroloji bazı illere sağanak yağış ve rüzgar uyarısında bulundu.

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Niğde, Kayseri ve Nevşehir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz ile Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Öte yandan Meteoroloji Elazığ 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada da, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede yarın sabaha kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak beklendiği duyuruldu.

Hava sıcaklıklarının 3-5 derece artacağı bölgede, rüzgar ise kuvvetli şekilde esecek.

Bölgesel dolu yağışları, kuvvetli rüzgar değişimi, yıldırım düşmesi gibi ve kuvvetli rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ile ilgililerin tedbirli olması gerekiyor.

Kuzetbatıda azalacak, iç ve doğuda artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 yer yer 100 Km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.


  • Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  • Ankara:
    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
  • İstanbul:
    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
  • İzmir:
    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı 24
  • Bursa:
    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
  • Adana:
    Parçalı ve az bulutlu 30
  • Antalya:
    Parçalı ve az bulutlu 24
  • Samsun:
    Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 20
  • Trabzon:
    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 27
  • Erzurum:
    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18
  • Diyarbakır:
    Parçalı ve az bulutlu 30
#Meteoroloji
#İstanbul
7 yıl önce