|

Metina'ya hava taarruzu

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı Tekeli 2’nci Hudut Taburu Mirgesav Üs bölgesinde zorlu tabiat şartları altında terör mücadele veriyor. Zor tabiat şartlarında vatan savunması yapan Mehmetçik, Mirgesav Dağı zirvesinde bu zorlu tabiat şartlarını lehine çevirebiliyor. Günlerce yağan ve kalınlığı metrelerce olan kar, Mehmetçik için aynı zamanda hayat kaynağı oluyor.

Yeni Şafak
04:00 - 28/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:25 - 28/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine 13-14 Ocak'ta düzenlenen hava harekatlarında bölücü terör örgütü mensubu 57 teröristin öldürüldüğü, çok sayıda teröristin de yaralandığı bildirildi.



JETLER HAVADAN VURDU


Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 13-14 Ocak'ta Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca, hava taarruzları icra edildiği belirtildi.





Harekatta, teröristlerce karargah, silah mevzii ve barınma sahası olarak kullanıldığı belirlenen yer altı sığınağı, mağara ve binaların imha edildiği kaydedilen açıklamada, “Bilahare aynı bölgede yapılan detaylı hasar ve zayiat tespit çalışmaları sonucunda bölücü terör örgütü mensubu 57 teröristin öldürüldüğü, taarruzlar esnasında çok sayıda teröristin de yaralandığı tespit edilmiştir" ifadesine yer verildi.


#Hakkari
#Şemdinl
#Mehmetçik
7 yıl önce