|

Metrobüsleri o yönetiyor

Günde 850 bin İstanbullunun kullandığı metrobüsleri bir kadın yönetiyor. Metrobüslerde aktarma yapmaya son vererek uzun hatları devreye sokan Metrobüs Yönetim Müdürü Zeynep Pınar Mutlu, Avcılar-Söğütlüçeşme ve Beylikdüz-Zincirliluyu hatlarını oluşturdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 02:24 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

İstanbul'da günde 850 binin üzerinde insanın kullandığı metrobüsler bir kadına emanet. Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu 30 yaşındaki Zeynep Pınar Mutlu, 2 yıl önce Metrobüs Yönetim Müdürü oldu. Hatlarla ilgili bütün planlamaları yapan ekibin başındaki Mutlu, göreve başlar başlamaz yeni projeleriyle İstanbullular için hayatı kolaştırdı. Yolcuların indi-bindi yapmasına neden olan ve parçalı hat denilen metrobüslere müdahale eden Mutlu, daha konforlu yolculuk için uzun hatları devreye soktu.



PROJE

BAŞLATTI


Bunun için proje başlatan Mutlu, “Proje, yolcunun nereden binip nerede indiği ile ilgili beslenen bir sistem. Bu veriyi kullanarak yolcuların minimum aktarma yapmalarını sağlıyoruz” dedi. Proje sayesinde Avcılar-Söğütleşme arasındaki 34AS ve Beylikdüzü Zincirlikuyu arasındaki 34BZ hatlarını oluşturduğunu anlatan Mutlu, “Yolcuların daha az aktarma yapmasını sağlayarak konforlu bir şekilde taşımaya çalışıyoruz” diye konuştu.



İNSANSIZ TAKİP OLACAK


Dijital sisteme geçmeyi planladıklarını ifade eden Mutlu, “Sahayı tamamen insansız dijital ortamda yönetmek için çalışıyoruz” dedi. Mutlu, yolcuların halinden anlamak için işe gidiş ve dönüşlerde metrobüsleri kullandığını söyledi.  İSTANBUL


#Metrobüsler
#Zeynep Pınar Mutlu
#Avcılar-Söğütlüçeşme
9 yıl önce