|

Metropol çobanı

Memleketi Malatya’da 20 yıl çobanlık yapan 56 yaşındaki Bayram Kozat, daha sonra yerleştiği İstanbul’da seçtiği yeni mesleği “köpek gezdiriciliği” ile çobanlık günlerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:50 - 5/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Memleketinden taşı toprağı altın diye tanımladığı İstanbul'a gelen Kozat, burada 21 yıl belediyede çalışıp emekli oldu. 4 yıl önce köpeğini gezdirmesi için kendisine teklifte bulunan kişiye olumlu yanıt veren Kozat, çok sevdiği köpekleri gezdirerek para kazanmaya başladı.



KÖPEKLERLE ÇOK MUTLUYUM


Kozat, bir köpek ile başladığı yeni mesleğinde müşterilerine verdiği güvenle bu sayıyı kısa sürede 9'a çıkardı. İstanbul'un en kalabalık caddelerinde farklı cins köpekleri gezdiren Kozat, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Kozat yaptığı açıklamada, köpek gezdiriciliğinin kolay olmadığını, ancak kendisinin bu işi severek yaptığını anlattı. Hayvanları çok sevdiğini ifade eden Kozat, “Memlekette 20 yıl çobanlık yaptım. Aklımda kalmıştı, 'zamanla çobanlığa dönebilir miyim?' diye. Ben şimdi köpeklerle çok mutluyum. Bu işi ticari amaçla yapmıyorum” şeklinde konuştu.


#Metropol çobanı
#Bayram Kozat
#köpek gezdiriciliği
8 yıl önce