|

Meydanlar bayraklar kahramanlar

Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları boş bırakmayan Türk halkı, ellerinde bayraklarla sabahlara kadar nöbet tutuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 19:36 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Akşam saatlerinden itibaren tüm şehir meydanları kırmızı bayraklarla süslenirken milyonlarca isimsiz kahraman milli iradeye sahip çıkmanın coşkusunu yaşıyor.



KONYA


Konya'da, 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki göstermek amacıyla bir araya gelerek birlik mesajı vermey devam ediyor. Konya, TSK içerisindeki bir grup askerin darbe girişiminin ardından demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara akın ederek "demokrasi nöbetini"sürdürmeye devam ediyor. Ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'na akın eden kadın-erkek, genç-yaşlı on binlerce vatandaş, sabaha kadar sloganlar ve tekbirlerle darbe girişimini protesto ediyor. Meydanlarda tutulan demokrasi nöbeti ile darbecilere hep birlikte, millet olarak, ülke olarak dur demeye devam ediliyor.



SARAÇHANE


15 Temmuz hain darbe girişiminin ağır faturasının ödendiği yerlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin merkez binası ve Saraçhane parkında da demokrasi nöbeti ilk gününden itibaren yoğun katılımla tutulmaya devam ediliyor. Saraçhane parkında toplanan binlerce insan darbecilere karşı birlik ve beraberlik mesajı vermeye devam ediyor. Belediye binası önündeki mobil büfelerden ve belediye binasının karşısındaki Saraçhane parkına stant kuran sivil toplum kuruluşları tarafından nöbete gelen vatandaşlara yemek, çay, su ve meyve dağıtımı yapılıyor. Aileleriyle gelen bazı vatandaşlar da Saraçhane parkındaki çimlerin üzerinde evlerinden getirdikleri yemekleri yiyerek, çevredekilere ikram ediyor.



VATAN


15 Temmuz hain darbe girişiminden itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla Vatan Caddesi'nde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü'nün önünde de demokrasi nöbeti tutulmaya devam ediliyor. Fatih Belediyesi, demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara bayrak, yiyecek, içecek dağıtarak desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Vatandaşlar "Dik dur eğilme, bu ümmet seninle"sloganları atarak demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor.





KISIKLI


Kısıklı'da toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz hain darbe girişimini protesto etmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki evinin önünde demokrasi nöbeti devam ediyor. FETÖ mensuplarının darbe girişimini kınayan vatandaşlar sloganlar eşliğinde Erdoğan'ın evinin önünden sabah ışıklarına kadar ayrılmadan nöbet tutmaya devam ediyor. Halkın milli iradeye sahip çıkıp meydanlara inmesi sonucu püskürtülen darbe girişimine karşı vatandaşlar, coşkulu bir atmosfer içerisinde sabaha kadar nöbetine devam ediyor.



KIZILAY


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto için meydanlara çıkan vatandaşların Ankara Kızılay Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıkan vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesince kurulan platformdan mehter marşlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirleri dinleyerek, demokrasi nöbetini coşku ve kararlılıkla sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Türk Kızılay'ı ile bazı sivil toplum örgütlerinin kurduğu stantlardan vatandaşlara su ve yiyecek paketleri dağıtıldı.





TAKSİM


İstanbul Taksim Meydanı'nda vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam ediyor. Halkın Taksim'de demokrasi nöbeti türkülerle, büyük bir coşkuyla devam ediyor. Taksim'deki coşkulu kalabalık, 15 Temmuz'dan bu yana yanlarında getirdikleri Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini büyük bir katılımla tutmaya devam ederek tepkisini ortaya koymaya devam ediyor. Meydanda toplanan kalabalık, "Darbelere karşı direneceğiz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "En büyük asker, bizim asker", "İdam isteriz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve ''Darbeye hayır" şeklinde sloganlar atarak sabahın ilk ışıklarında kadar darbe girişimini protesto etmeye devam ediyor.



Boğaziçi Köprüsü'nde demokrasi nöbeti


FETÖ'nün darbe girişimine karşı duran milyonlarca vatandaşlar, demokrasi nöbeti için Boğaziçi Köprüsü'nde bir araya geldi 'Başladığı Yerdeyiz' sloganıyla düzenlenen yürüyüşte darbe girişimine yönelik tepkiler dile getirilirken şehitler için de dualar edildi. 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü askerler tarafından tanklarla trafiğe kapatılmıştı. Köprüye yürümek isteyen kalabalığın üzerine asker ateş açarak çok sayıda kişiyi şehir etmişti. Yürüyüşe katılanlar, 'Darbecilere idam', 'Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmeyiz',


'İşte ordu işte komutan' sloganları attı. Boğaziçi Köprüsün'ndeki yürüyüşe Türk Kızılayı, İHH ve ÖNDER gibi sivil toplum örgütleri de katıldı.


#FETÖ
#Darbe
#Demokrasi nöbeti
8 yıl önce