|

MGK: Fırat Kalkanı başarıyla sonuçlandı

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için sandık güvenliği ve terörle mücadele konuları toplantının ana gündemini oluşturdu. Kıbrıs müzakereleri, AB ve ABD ile ilişkiler de ele alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2017 Thursday
Güncelleme: 05:05 - 30/03/2017 Thursday
Yeni Şafak
MGK
MGK

Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından yayınlanan bildiride, Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarıyla sonuçlandığı ifade edildi. Türk Bakanların hedef alan AB'ye eleştirilerin yöneltildiği bildiride PKK/PYD'ye destek veren ABD


de uyarıldı. İşte MGK bildirisinden satır başladı:



VATANDAŞIMIZ MÜDAFAA EDİLECEK


Türk siyasetçi ve devlet adamlarına karşı bazı Avrupa ülkelerinde sergilenen hukuk kurallarına aykırı davranışlar değerlendirilmiştir. Devletimizin saldırılara maruz kalan vatandaşlarımızın hak müdafaası hususunda alınabilecek tedbirler müzakere edilmiştir.



FIRAT KALKANI HAREKATI BİTTİ


DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek maksadıyla yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir.



İLİŞKİLER ZEDELENİR


DEAŞ terör örgütü ile mücadelede PKK/PYD-YPG terör örgütünün kullanılmasının yeni sorunların ortaya çıkaracağı kaydedilmiştir. Türkiye'nin terörist olarak ilan ettiği gruplara, müttefiklerimizin para, silah, malzeme desteği vermesinin ilişkilerimizi zedeleyeceği vurgulanmıştır.





#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#MGK
#DEAŞ
#PKK
7 years ago