|

MHP'li Gül disipline sevk edildi

MHP, düşürülen Rus uçağının pilotunun ailesine ev vereceğini vadeden Kemer Belediye Başkanı Gül'ü kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti. MHP lideri Bahçeli, Gül'e sert tepki göstererek, "Türkmen katillerini ödüllendiren, Kemer Belediye Başkanı, üstlendiği emanetin kadrini bilememiştir" dedi.

Yeni Şafak
20:09 - 1/07/2016 Cuma
Güncelleme: 22:29 - 1/07/2016 Cuma
Mustafa Gül, Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Tolstopyatenko'yu ziyaret etmişti.
Mustafa Gül, Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Tolstopyatenko'yu ziyaret etmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, düşürülen Rus uçağının pilotu Oleg Peşkov'un ailesine ev verme önerisinde bulunduğu gerekçesiyle Antalya'nın Kemer ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Gül hakkında, parti disiplin hükümlerinin adım adım uygulanacağını bildirdi.



Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "24 Kasım 2015'te Rus uçağı düşürüldü. Niye? Çünkü egemenlik haklarımızı ihlal etmişti. Başka, Türkmen Dağı'nı bombalamış, Türkmenleri katletmişti. Partimizden Kemer Belediye Başkanı seçilen şahıs, düşürülen Rus uçağında can veren pilotun ailesine ev verecekmiş. Tam bir akıl tutulması." değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli, şunları kaydetti:



"Türkmen katillerini ödüllendiren, şehitlerimizin aziz hatıralarını yok sayan Kemer Belediye Başkanı, üstlendiği emanetin kadrini bilememiştir. Söz konusu şahısla ilgili disiplin hükümleri adım adım uygulanacaktır. Kaldı ki Disiplin Kurulu çalışmaya başlamıştır. An itibarıyla Kemer Belediye Başkanı'nın partimizle herhangi bir ahlaki, manevi ve insani bağı kalmamıştır."










Mustafa Gül, geçtiğimiz günlerde Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko'yu ziyaret ederek, Rus pilotun ailesine ev verme isteklerini söylemişti.



Başkonsolosa Tolstopyatenko'ya tablo ve şeker hediye eden Gül, "7 ay süren Türkiye- Rusya krizinin ardından ilişkilerin düzeleceği yönünde görüşlerin bildirilmesi bizleri mutlu etmiştir. Kemer olarak bizim de çorbada tuzumuz bulunsun istedik. Devletimiz bu kadar turizmcinin önünü açmışken, biz de otelciler olarak jest yapalım diye düşündük. Kemer'deki oteller ile sivil toplum örgütlerinin imzası ile ölen pilotun ailesine Kemer'den ev verme kararı aldık. Bu tekliflerimiz kabul gördüğü takdirde hayatını kaybeden pilotun ailesini Kemer'de hemşehrimiz olarak görmek bizleri mutlu edecektir" açıklamasını yapmıştı.


#MHP
#Rus uçağı
#Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül
8 yıl önce