|

MHP'li Yalçın: HDP'nin pisliklerini ayaza çıkardık

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, "Demirtaş ve Fırat, HDP'nin pisliklerini ayaza çıkardığımız için MHP'ye saldırmaktadır. Bunların, burunlarıyla 40 yıllık geçmişi deşeleme çabası, partimize atacak çamur, yöneltecek iftira bulamamalarındandır" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
12:37 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 09:43 - 31/07/2015 Cuma
AA

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada HDP ile PKK arasında organik bir bağ olduğunu iddia etti.



HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, "Örgütle aranıza mesafe koyun" demek ile Kandil'e "PKK'ya destek vermeyin" demenin aynı olduğunu belirten Yalçın, "HDP hakkındaki garip yanılgı, Türk siyasetini belirsizliğe itmektedir. Oysa yapılacak iş öncelikle durum tespitinin doğru yapılmasıdır. Bu bağlamda Doğu ve Güneydoğu'daki halk ile bölücü terör örgütü arasına mesafe koymak daha mantıklıdır. Devletin yapması gereken de budur. Aksi takdirde yanlış başlayan bir iş yanlış sonuçlanacaktır" değerlendirmesinde bulundu.



MHP'nin Çözüm Süreci'ni yanlış bulduğunu sürekli dile getirdiğini belirten Yalçın, şunları savundu:



"MHP, Çözüm Süreci'nin örgütü meşrulaştırmaktan başka işe yaramayacağını söyleyip durmuştur. Gelinen noktada MHP haklı çıkmıştır. Buna rağmen MHP'nin suçlanması, ihanet ve bölücülüğe karşı milleti uyandırmak için yaktığı ateşin mecusilik olarak değerlendirilmesi gibidir."



MHP'ye yönelik son dönemdeki suçlamalara ilişkin Yalçın, "Bölücü terör örgütü masum ve mazlum, MHP ise zalim' algısı yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu, sağlıklı bir kafa, sağlam bir bakış açısı değildir. AKP'ninse bir ideolojisi bile kalmamış, bütün tükürdüklerini yalamıştır. Şimdi bu partinin sözcüleri arasında da ihtilaf ve kafa karışıklığı vardır" yorumunu yaptı.



"MHP'ye hücum ettiler"


Yalçın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın MHP'nin yargıyı göreve çağırması nedeniyle MHP'ye hücum ettiğini iddia ederek açıklamasında şunları kaydetti:



"Tartışmayı, 1980 Askeri Darbesi'ne zemin hazırlamak üzere küresel güçlerce kurgulanan Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas olaylarına götürerek bunların sorumlusunun MHP olduğunu öne sürmüşlerdir. Demirtaş ve Fırat, HDP'nin pisliklerini ayaza çıkardığımız için MHP'ye saldırmaktadır. Bunların, burunlarıyla 40 yıllık geçmişi deşeleme çabası; partimize atacak çamur, yöneltecek iftira bulamamalarındandır. Geçmişte yaşanan Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas olaylarıyla ilgili gerçekler ortaya serildiği takdirde, bundan MHP'nin zararlı çıkmayacağı aşikardır. Çünkü HDP sözcülerinin kuyruk acısıyla ortaya attıkları iddialar, asılsızdır."



Alparslan Türkeş'in Kahramanmaraş olaylarının meydana geldiği 1978 yılının aralık ayından önce kendisine ulaşan bilgiler doğrultusuna CHP hükümetini uyardığını belirten Yalçın, dönemin CHP'li İçişleri Bakanı İrfan Özaydınlı'nın ise uyarıları dikkate almadığını ve sonrasında meydana gelen olaylardan da MHP'yi ve ülkücüleri sorumlu tuttuğunu ifade etti.



Türkeş'in bir iç savaşın çıkmaması için elinden geleni yaptığını ve sağduyu çağrısında bulunduğunu, MHP'nin bu davranışını bugün de devam ettirdiğini, Bahçeli'nin parti mensuplarını ve teşkilatını tahrik ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya davet ettiğini hatırlatan Yalçın, şunları öne sürdü: "Hal böyleyken MHP'nin sanık sandalyesine oturtulması, siyasette adaletsizliğin, haksızlığın, kin ve nefretin boyutları hakkında hem bize hem de kamuoyuna yeterince fikir vermektedir."



"Kandil'in kuyrukçuları ve İmralı'nın ayakçıları için hesap günü"


Yalçın açıklamasında şunları ifade etti:



"Demirtaş'ın, PKK'nın 30 yılı aşan sürede işlediği binlerce cinayeti ve terör eylemlerini bir kenara bırakıp MHP'yi suçlamaya kalkmasıysa meskende cürmümeşhut halinde yakalanan hırsızın ev sahibini suçlamasına benzemektedir. Demirtaş, 'Bilal'i alamadınız ama hilali verdiniz' sözünü de hilalin gölgesinde söylediğini unutmamalıdır. Hilal sayesindedir ki bugün Türkiye'de insanların geleceğe dair ümitleri tükenmemiştir. Hilal sayesindedir ki HDP-PKK'nın kanlı eylemleri iç savaşa dönüşmemektedir. 30 yıldır hilali teslim almak isteyen HDP-PKK, MHP sayesinde bunu başaramamıştır. Bununla birlikte zamanı geldiğinde MHP Bilal'i de Selo'yu da alacak ve hilalin şaşmaz adaletinin önüne çıkaracaktır. İşte o gün Kandil'in kuyrukçuları ve İmralı'nın ayakçıları için hesap günüdür."



HDP ile CHP'nin ortak strateji izlediğini savunan Yalçın, eleştirilerine şöyle devam etti:



"Bölücü terör örgütü AKP'den sonra kendine yeni bir hami, yeni bir destekçi bulmuştur. CHP'de yuvalanan Cumhuriyet düşmanı aşırı sol, HDP'yi kanatları altına almıştır. 'Biz MHP'yi anlamıyoruz. MHP'nin siyaseti iflas etmiştir' diyen Levent Gök önce her geçen gün HDP'lileşen partisinin hali pürmelaline bakmalıdır. CHP, ucuz siyasete tenezzül ederek, oy uğruna tehlikeli sularda balık avlayarak acınası duruma düşen Tayyip Erdoğan ve AKP'nin hatasına düşmekte ısrarlıdır. Cumhuriyet'i kuran partinin bu gidişi, gidiş değildir. CHP'yi Cumhuriyet'in düşmanlarının koruyucusu ve iş birlikçisi haline getirenlerin MHP'ye saldırmakla ellerine geçecek bir kazançları olmayacağı gibi, bu kafayla herhangi bir erken seçimde mevcudu da korumaları imkansızdır. Çünkü CHP'nin 7 Haziran seçimlerindeki stratejisi, siyasette gelinen noktanın en büyük amillerinden biridir."

#MHP
#HDP
#Semih Yalçın
#çözüm süreci
#CHP
#AK Parti
9 yıl önce