|

Millet gerçek kararı verecek

TBMM’de anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sistemle birlikte, Türkiye’nin sıçrama noktasına geleceğini söyledi. Erdoğan, “Hamdolsun 'Ne yaptınız ki?' diyenlere parlamento güzel bir cevap verdi. Şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek. Yeni bir sıçrama noktasına beraber ulaşacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2017 Pazar
Güncelleme: 00:52 - 22/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tavşandere Metro İstasyonu için düzenlenen törene katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bugün açılışını yaptığımız 400 trilyon liralık yatırımla 3,5 yılda tamamlanan bu hatla birlikte İstanbul'daki toplam raylı sistem uzunluğu 150 kilometreye ulaşmış oluyor. İstanbul genelinde halen yapımı devam eden raylı sistemlerin uzunluğu 194 kilometreyi buluyor. Yani çok yakında mevcut hat uzunluğunu 2 katından fazla artırıyoruz.



PARLAMENTO GÜZEL BİR CEVAP VERDİ


Hamdolsun 'Ne yaptınız ki?' diyenlere, önceki akşam sabah namazına doğru parlamento güzel bir cevap verdi ama gerçek cevabı inşallah, beşer planında egemenlik milletindir, şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek. Nihai kararı verecek ve bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır. Milletimiz için hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun. El ele vereceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.



REFERANDUM MESAJI


Şu anda, bir referandum sürecindeyiz. İnşallah bu referandum süreci de milletimizin kahir ekseriyetiyle ben inanıyorum ki neticeye ulaşacak. Bunun ardından da sizlerin bu talebi, Parlamento'da inanıyorum ki gündeme gelecektir. Parlamento'dan tekrar geçtikten ve önüme geldiği zaman da peşinen söylüyorum; ben (idam cezasını) bunu onaylarım.



İHANET ÇETELERİ ÇÖKECEK


Ülkemizi terörle, baskıyla, kuşatmayla ve algı operasyonlarıyla sindirmek, huzursuz etmek isteyenlere verilecek olan mesaj budur. İstedikleri kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğüne lav silahıyla ateş etsinler, istedikleri kadar AK Partinin il teşkilatına lav silahıyla ateş etsinler, bunlarla bir yere varmak mümkün değil. Bunu iyi bilsinler ki, kardeşlerim bizler bu yola her şeyimizi koyduk. DEAŞ, PKK, PYD, YPG, DHKP-C, FETÖ hepsine karşı... Selçuklu Sultanı Kılıçarslan'dan beri coğrafyamızda verilen mücadelede karşımıza çıkartılan ihanet çeteleri hepsi nasıl çöktüyse, bundan sonra da hepsi çökecek.



GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞACAĞIZ


Sizlerden bir ricada bulunuyorum; bu referandumla ilgili kampanyada inanıyorum ki sizler gece gündüz demeden çalışmak suretiyle geleceğe yürüyeceksiniz.”



Vatman koltuğuna geçti


Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı'nın açılışının ardından, vatman koltuğuna geçerek, metroyu kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aracı Tavşantepe İstasyonu'ndan Yakacık İstasyonu'na kadar kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye başkanlığından bu yana pek çok kez metro kullandığını belirterek, “Şimdiye kadar 10-15 olmuştur; açılışını yaptıklarımı kastetmiyorum” dedi.





BAZI NOKTALARI KAVRAMIŞ OLDIM


Bir gazetecinin “Ustalaştınız mı efendim?” şeklindeki sorusuna Erdoğan, “Şimdi teknoloji çok ileriye doğru gidiyor. Hepsine de bakıyorsunuz vatman noktasında çok gelişiyor. Bu, çok daha farklı, ileri teknoloji. Burada da şimdi ancak indiğim noktada bazı özelliklerini kavramış oldum. Hayırlı olsun.” yanıtını verdi.



BAKANLAR METRODA


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı metroya, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile vatandaşlar bindi.



12 üniversiteye rektör ataması


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 üniversiteye rektör atadı. Buna göre, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ömer Pakiş, yeni kurulan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Şengörür, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Murat Türk atandı.



Bab şehidine veda




Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selim Topal'ın cenaze törenine katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar şehidin cenazesine omuz verirdi.




#Anayasa değişikliği
#Tavşandere Metro İstasyonu
#Selim Topal
#Suflaniyah
7 yıl önce