|

Millet meşazı aldı

Konya’nın Altınekin İlçesine bağlı Akıncılar Mahallesi’nde yaşayan gençlerin çektiği “Meşazınızı aldım Cumhurbaşkanım” videosu yüzbinlerce kişi tarafından izlendi. Tabi milleti “Bidon kafalı” “Göbeğini kaşıyan adam” yakıştırmalarıyla hor gören zihniyet de hemen harekete geçti ve gençlerin Konya ağızıyla söyledikleri ‘meşaz’ kelimesini alay konusu yaptı. Yeni Şafak’ın ulaştığı gençler, bu küçümseleri tebessümle karşıladıklarını belirterek “Evet kararında ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha anladık” diye yorumladı.

Yeni Şafak
13:18 - 20/03/2017 Monday
Güncelleme: 13:31 - 20/03/2017 Monday
Yeni Şafak
Millet meşazı aldı
Millet meşazı aldı

Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi için 16 Nisan'da yapılacak referanduma 'Evet' diyen Konya'nın Altınekin İlçesine bağlı Akıncılar Mahallesi'nde yaşayan gençlerin çektikleri “Meşazınızı aldım” videosu yüzbinlerce kişi tarafından izlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan desteklerini köy odasında çektikleri videoda dile getiren ve “Cumhurbaşkanım 'Meşazınızı aldım' büyük Türkiye ve güçlü yarınlar için bende evet diyorum” diyen gençler, niçin Evet dediklerini Yeni Şafak'a anlattı.



DİLİMİZİ DEĞİŞTİRMEYİZ


Konya'nın Altınekin İlçesi'nde geçimini çiftçilik yaparak sağlayan Harun Karakaya çektikleri video ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yalnız olmadığını göstermek istediklerini söyledi. Çektikleri videoda Konya yöresine ait konuşma tarzını bozmadıklarını belirten Karakaya, “Bizim normal dilimiz bu şekilde olduğu için mesaja, 'meşaz' demişiz. Bunu sonradan fark ettik. Ben dilimi değiştirmedim bundan sonra da değiştirmem. Bizim köyümüzün, yöremizin şivesi bu şekildedir” dedi. Şiveleriyle alay edenlerin milleti küçük gören ifadelerine, alaycı söylemlerine bakıldığında neden evet dediklerinin açık bir şekilde anlaşılacağını söyleyen Karakaya, “HDP ve CHP ülke için bu zamana kadar bir faydası olmadı. Bizim neden evet diyeceğimizi anlatmaya gerek yok. Herkes neyin ne olduğunu çok iyi bir şekilde biliyor” diye konuştu.



SİSTEMİN YÜRÜMEDİĞİ BELLİ OLDU


Seçimlerde evet çıkmasıyla birlikte yönetimdeki iki başlılığın ortadan kalkacağını kaydeden Yunus Emre Kaplan, “Devletimize ve milletimize sahip çıkmak için evet diyeceğiz. Bu sistemin böyle yürümeyeceği belli oldu” dedi. Videonun sosyal medyada paylaşılması sonrasında köylü oldukları için dalga geçenlerin olduğunu söyleyen Kaplan, “Biz videoyu çektiğimizde köylü olduğumuz ve şiveli konuştuğumuz için bize cahil dediler. Bunların hiçbirine aldırış etmedik. Bu ülkenin yaşayan bireyleri olarak bizlerde düşüncelerimizi dile getirdik. Cumhurbaşkanımıza olan desteğimizi bu şekilde göstermiş olduk” şeklinde konuştu.



GENÇLERİN SESİ GÜR ÇIKACAK


Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu sistemleri hep takdirle karşıladığını söyleyen, Eskişehir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin Açıköğretim 1'inci sınıf öğrencisi olan Rahman Karakaya da 18 yaşındaki bir gencin meclise girmesi ve gençlerin beklentilerini mecliste ifade etmesinin önemine dikkat çekerek “ 18 yaşında meclise giren birisi gençlerin sesini çok güzel bir şekilde mecliste duyuracaktır. Ecdadımız aynı yaşlarda koca ordulara hükmetmiş. Biz neden yapamayalım” dedi. Konya'nın Altınekin İlçesi'nde geçimini çiftçilik yaparak sağlayan Halil Kaplan ise “ABD'ye özeniyorlar ancak başkanlık sistemi Türkiye'ye geldiğinde işlerine gelmiyor. Kendi başkanımızı kendimiz seçeceğiz. Bundan daha doğal bir şey olabilir mi?” dedi. 15 Temmuz darbe girişimine karşı koymak için ülkemizde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Kaplan, “ Bu ülkede kahramanlar bitmez. Şehit Ömer Halisdemir, Şehit Fethi Sekin ve daha niceleri bu ülke için canlarını ortaya koydu. Bizde bu güzel ülkemiz için vermiş olduğumuz desteği çektiğimiz video ile göstermek istedik. Biz evet diyerek darbe anayasasını ortadan kaldırmış olacağız” dedi.



ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ İÇİN EVET DİYECEĞİZ


15 Temmuz'da yapılmak istenen darbe girişimini engelleyenler için evet diyeceklerini söyleyen Mustafa Ünal ise “ Ben köyümde çiftçilik yapıyorum. Köyde olmamıza rağmen her türlü imkanımız var. Her türlü olanak çiftçiler için sağlanıyor. Başkanlık sistemi ile birlikte gelişmemiz daha da hızlanacak. Tüm bunlar için ve darbe gecesi şehit olan gazi olan vatandaşlarımız


için hep beraber evet diyeceğiz” şeklinde konuştu.












Milletin şivesini böyle hor gördüler


Yayınladıkları videoyla yörelerine has şive ile Başkanlık sistemine destek veren gençlere sosyal medya üzerinden aşağılayıcı yorumlar yapıldı. O yorumların bazıları ise şöyle; “Sorsan neye evet dediklerini bile bilmiyorlardır”, “Mosojunu oldom ben davarım”, “Davarolar sizi yaaa, önce bi konuşmayı öğrenin”, “Bak seeeen, Türkçe konuşmayı öğrenmişler de “evet” diyorlarmış”, “bendavarım Mehmet kardeşim sendavar mısın?”, “Meşazını aldım bilmem ne kardeşim büyük türkiye için Ben DAVARIMMM!!! Koyun değilmiydi la o? “, “arkadaşlar meşazınızı aldım güçlü bir türkiye için ben davarım siz davar mısınız”



Ali Saydam köşesinde yazmıştı


”Meşazın kadar güçlüsün!”


Konya'nın Altınekin İlçesine bağlı Akıncılar Mahallesi'nde yaşayan gençler çektikleri video ile Cumhurbaşkanlığı sistemine verdikleri desteği dile getiren gençleri Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Saydan'da köşesine taşıdı yazdığı yazıda Saydam, “Arama motoruna ‹Meşazını aldım videosu› yazıp arayanların bir 'Türkiye gerçeği' ile karşılaşacaklarını hemen belirtelim. Romanda okusa, filmde seyretse 'Yanlış Türkçe' diye katiyen burun kıvırmayacağı bu ifadenin etrafında dönen videoyla dalga geçenlerin 'meşazları'na da göz atmanızı öneririz. Bu videoyu Konya Altınekin'den bazı gençler cep telefonlarıyla çekmişler. Yoksul ve neşeli gençler oldukları anlaşılıyor” dedi.


#Cumhurbaşkanlığı
#Referandum​
7 years ago