|

Milli gururumuz ANKA görevde

Türkiye, Suriye sınır ötesinde DEAŞ, güneydoğuda da PKK terör örgütüne karşı aktif mücadele yürütürken, milli platformlarını da bu süreçte etkin kullanıyor.

Yeni Şafak ve
03:00 - 29/04/2016 Friday
Güncelleme: 00:18 - 29/04/2016 Friday
Yeni Şafak

TAİ tarafından üretilen milli insansız hava aracı ANKA'nın operasyonel test uçuşlarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi. Geliştirme süreci tamamlanmamasına karşın ANKA'nın operasyonel görevlerde aktif kullanıldığı belirtilirken, uçuş yaptığı bölge açıklanmadı. Halen havada kalış süresi ve irtifasının yükseltilmesi için çalışmalar ise sürüyor.



ANKA'YA AKTİF GÖREV


ANKA'nın şu anda keşif ve gözetleme amaçlı görevleri yerine getirdiği, silah yüklenmediği kaydedildi. Orta irtifa uzun menzile sahip hava aracının en önemli özelliklerinden biri taşıyabildiği faydalı yük kapasitesinin 200 kilograma kadar çıkarılmış olması. ANKA gece ve gündüz uzak mesafelerden insan ve araç tespiti yapabiliyor.



SİLAHLI VERSİYON YOLDA


Taşıdığı telsiz rölesiyle farklı alanlardaki kara birliklerinin iletişimine destek sağlıyor. Tam otomatik iniş ve kalkış, yedek uçuş kontrol sistemleri ile görevini emniyetli şekilde tamamlıyor. Görev bölgesinden aldığı görüntüleri karasal ağ üzerinden istihbarat birimlerine aktaran ANKA, TSK için stratejik destek unsuru olarak öne çıkıyor. Halen ANKA'nın silahlı sistemi için tasarım ve konsept çalışmaları ise sürüyor. Silahlı ANKA'lar Cirit füzesi taşıyacak.


#DEAŞ
#ANKA
#İnsansız hava aracı
8 years ago