|

Milyar euroluk peri masalı

UN Ro-Ro'nun 910 milyon euroya KKR'ye satıldığı süreç, CEO Cüneyt Solakoğlu tarafından 'peri masalı' olarak nitelendirilirken, KKR yöneticisi Pfeffer Türkiye'de yeni yatırımlar yapacakları sinyalini verdi

Ekonomi Servisi
00:00 - 12/10/2007 Cuma
Güncelleme: 21:43 - 11/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Milyar euroluk peri masalı
Milyar euroluk peri masalı

UN Ro-Ro CEO'su Cüneyt Solakoğlu, UN Ro-Ro'nun yüzde 97.6'sının Amerikan KKR şirketine satışına ilişkin sürecin "bir peri masalı gibi" başlayıp bittiğini ifade ederek, "Türk nakliyecilerinin başına gökten elma düştü. 910 milyon euroyu aldılar. Şimdi artık nakliyeci nakliyeciliğini yapacak, denizcilik de kendi kurallarına göre devam edecek" dedi.

48 NAKLİYECİ KURDU

Solakoğlu, 14 yıl önce 48 Türk nakliyecisi tarafından kurulan UN Ro-Ro'nun geçen zaman içinde dünya liginde Türkiye'nin gurur kaynağı haline geldiğini söyledi. Satış işleminin son derece şeffaf ve başarılı bir şekilde tamamlandığını kaydeden Solakoğlu, "Türkiye'de değeri 1 milyar doları geçen ilk özel sermaye fonu satın alma işlemini gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Daha güzel bir peri masalı olamaz. Herkesin başına ve tabi Türk nakliyecilerinin de başına gökten elma düştü" diye konuştu. Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) şirketi ortağı John Pfeffer, UN Ro-Ro'nun güvenilir ve rekabetçi fiyatlarla hizmet vermesi için çalışacaklarını belirterek, "Dünyanın her yerinde tüm sektörlere yatırım yapan bir şirketiz. Türkiye'de de elektrik dağıtım ihaleleri dahil özelleştirmelerle ve yeni şirket satın almaları ile ilgilenebiliriz" diye konuştu.

29 MİLYAR DOLARLIK FON

Pfeffer, KKR'nin 29 milyar dolarlık fonu yönettiğini söyledi. Pfeffer, dünya genelindeki portföylerinde 37 şirket bulunduğunu ve bu şirketlerde toplam 565 bin kişinin istihdam edildiğini ve toplam yıllık cironun ise 110 milyar doların üzerinde olduğunu kaydetti. biliyorduk" yanıtını verdi.

17 yıl önce