|

Milyarlık serveti eşine devretmiş

FETÖ tarafından 2011 yılında MHP'li vekillere yönelik kurulan kaset kumpası ve yine 2011 yılında öldürülen gazeteci Haydar Meriç olayında ismi geçen Tarkim Havacılık şirketinin sahibi İbrahim Faruk Bayındır ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:25 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bayındır'ın ABD'ye 2016 Mart ayında Atatürk Havalimanı'ndan firar ettiği öğrenildi. Bayındır firar ettiği dönem, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) Tarkim Havacılık ile ilgili yoğun şikâyet aldığı zamana denk geliyor. Gelen şikayetler üzerine DHMİ'nin aynı ay soruşturma başlattığı belirlendi. Hangarları mahkeme kararıyla kapatılan, personelin de hangara giriş kartları iptal edilen Tarkim ile ilgili şimdi de milyarlık servet devri konuşuluyor. Firari İbrahim Faruk Bayındır'ın ABD'ye kaçmadan önce Tarkim'i ve milyarlık servetini eşi Betül Özbey Bayındır'a devrettiği öğrenildi. Uyuşturucu baronu Ahmet Özbey'in kızı olan Betül Özbey Bayındır, Tarkim şirketinin internet sitesinde 'genel müdür' olarak yeralıyor fakat sitede bir tek fotoğrafı bile yok. FETÖ soruşturmalarında tutuklanan çok sayıda ünlü işadamının mal varlığına mahkeme kararıyla el konulurken, Bayındır ailesinin mal varlığına henüz el konulmaması dikkat çekiyor.



Hangardan kaçış


FETÖ ile bağlantılı Tarkim Havacılık'a dair iddiaların ardı arkası kesilmiyor. ABD'nin Miami kentine kaçtığı iddia edilen şirket sahibi İbrahim Faruk Bayındır'ın, Türkiye'de bulunduğu dönemde kendi pasaportunu kullanarak birçok kişiyi yurtdışına çıkardığı iddia ediliyor. Tarkim'in, güvenlik kontrolü dışında aprona giriş ve çıkışı olan bir hangar olması nedeniyle buranın uçağa geçişlerde rahatlıkla kullanılabildiği kaydedildi. FETÖ üyelerini ya da 'himmet' paralarını doğrudan yurtdışına kaçırdığı ileri sürülen Bayındır'ın, bunları yaparken birçok kez Genel Havacılık Terminali kameralarına yakalandığı iddia ediliyor. 7 ay önce, yanında çok sayıda valizle süperlüks Bombardier Global Express 700 uçağına binen Bayındır'ın halen ABD'nin Miami kentinde olduğu ileri sürüldü.


#Haydar Meriç
#Tarkim Havacılık
#FETÖ
8 yıl önce