|

Minik öğrencilerden Halep'e yardım

Gökkuşağı Anaokulunca başlatılan "Halep'te çocuklar ölmesin" yardım kampanyası kapsamında toplanan gıda ve giyim malzemeleri, İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Halep'e ulaştırılacak.

Yeni Şafak
17:46 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:49 - 19/12/2016 Pazartesi
AA

Muş'ta Gökkuşağı Anaokulu öğrenci ve idarecilerince başlatılan "Halep'te çocuklar ölmesin" yardım kampanyasında toplananlar, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Halep'e götürülecek.



Velilerin yanı sıra duyarlı esnaf ve vatandaşların da destek verdiği kampanya kapsamında toplanan yardımlar öğrenciler tarafından kolilere konuldu.



Gökkuşağı Anaokulu Müdürü Mehmet Özçelik, kampanya hakkında yaptığı açıklamada, Halep'te her gün katliam ve yıkımların yaşandığını, bu kapsamda "Halep'te çocuklar ölmesin" sloganıyla kampanya düzenlediklerini söyledi.



Çocuklara bu duyarlılığı aşılamak için bütün sınıflardan toplanan gıda ve giyim malzemelerinin Halep'e ulaştırılmasını amaçladıklarını vurgulayan Özçelik, şöyle konuştu:



  • "Sözün tükendiği noktadayız. Okul olarak Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkati çekerek dört evladının dağılmış başını bir kucakta toplayan anne ve baba, Ümranlar bizi artık gaflet uykusundan uyandırmalıdır. Okul olarak sonuna kadar diyoruz ki ey dünya bu çığlığı duyun, duyun ki insanlık yaşasın, duyun ve görün ki Halep'te çocuklar yok olmasın. Yine diyoruz ki ey İslam ülkeleri, İslam aleminde yaşanan bu acılara artık son vermeliyiz, kenetlenmeliyiz ve yekvücut olmalıyız. Son olarak kararan umutsuz bakışlarda küçücük bir umut ışığı olma dileğiyle bu yardım kampanyasında emeği geçen çocuklarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize ve okul idaresine teşekkür ediyorum."

Veliler ise özellikle Halep'teki katliam ve yıkıma dikkat çekerek, öğrencilerin bu kampanyayı düzenlemesinin anlamlı olduğunu ifade etti.






#Suriye
#Halep
#Muş
#Yardım
7 yıl önce
default-profile-img