|

MİT’in milli mücadelesi ekrana taşındı

TRT, ‘MİlaT’ adlı aksiyon dizisiyle MİT'in milli mücadelesini ekrana getirecek. Dizinin Yapımcısı Eyüp Gökhan Öztekin, MİT'in ismini doğrudan kullandıklarını belirterek: "İlk defa bir dizi de MİT binasında çekim yapıldı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 19:26 - 26/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Yeni sezonda 'Diriliş Ertuğrul' ve 'Filinta' gibi tarihi yapımlara yer veren TRT, bu kez MİT'i anlatan 'MİlaT' adlı aksiyon dizisini ekranlara getirecek. MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) personeliyle yabancı istihbaratçıların savaşının anlatılacağı dizinin başrollerini Ufuk Bayraktar, İlhan Şeşen, Elvin Levinler ve Demir Karahan paylaşacak. İlk bölümü 3 Nisan'da ekrana gelecek dizinin senaryosunu Erem Şentürk yazacak, yönetmenliğini ise Hakan Kurşun yapacak.



TARİHİNDE BİR İLK


Milli İstihbarat Teşkilatı'nın bugüne kadar anlatılmadığını aktaran dizinin yapımcısı Eyüp Gökhan Öztekin, Türkiye'de ilk defa doğrudan bir istihbarat teşkilatının dizi olarak ekrana geleceğini söyledi. MilaT'ın herhangi bir mafya veya polisiye dizisi olmadığını söyleyen Öztekin “MİT'in ismini doğrudan kullanıyoruz. Dizide yer alan birimlerin hepse gerçek hayatta da var. Türk televizyonlarında ilk defa bir dizi de MİT binasında çekim yapıldı” dedi.



PARALEL YAPI ANLATILACAK


Gündemle ilgili konuların da yer alacağı dizide Türkiye'nin iç ve dış şer odaklarına karşı mücadelesi anlatılacak. Dizi de sadece paralel yapıyla mücadelenin anlatılmayacağının altını çizen Öztekin, “Dizide paralel yapılanma yer alacak. Fakat bu dizi paralel yapıyla mücadele dizisi olmayacak. Türkiye'de Milli İstihbarat Teşkilatı yurt içi ve yurt dışı birçok şer odağıyla mücadele ediyor. Paralel yapı da onlardan biri olacak” diye konuştu.


#MİlaT
#MİT
#TRT dizisi
9 yıl önce