|

Molla Akademisi

FETÖ’nün, yılda 100 ‘molla’ yetiştirmek için Kaynak Holding’e bağlı Işık Yayıncılık’ta ‘Akademi’ denilen mahrem bir birim kurduğu ortaya çıktı. Şirkette çalışan itirafçı Aydın Sinan, tanıdığı bütün isimleri savcılıkla paylaştı

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2017 Pazar
Güncelleme: 06:50 - 28/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Adil Öksüz
Adil Öksüz

Kaynak Holding’e bağlı Işık Yayınları’nda web yazılım uzmanı çalışan FETÖ üyesi Aydın Sinan, itirafçı oldu. Sinan’ın İstanbul Başsavcılığı'na beyanları, FETÖ’nün ‘molla’ yapılanmasının deşifresi açısından önem taşıyor. Darbe girişimini koordine eden firari Adil Öksüz’ün hocalığını yapan Cemal Türk gibi ‘molla’ların, Işık Yayıncılık bünyesinde ‘Akademi’ adı altında kurulan birimde yetiştiği ortaya çıktı. Bu yapının çalışma yerinin Üsküdar Kısıklı olduğunu söyleyen Sinan, Akademi’de molla, imam, abi gibi örgüt üyelerinin yetiştirildiğini belirterek, tanıdığı 11 mollanın ismini savcılıkla paylaştı. Sinan şunları söyledi:

TERÖRİSTBAŞI YETİŞTİRDİ

“Bu molla ve imamlar Işık Yayıncılık’ta sigortalıdır. Maaşları yine Işık Yayıncılık tarafından ödenir. Burada çalışanlar bizzat Gülen tarafından yetiştirilmiş ve ondan ders almış şahıslardır. Bu nedenle molla denilenler çok itibarlıdır. Yapılanmanın başında Cemal Türk vardır. 11 mollayı tanıyorum. Bu ekip yılda 2 defa 50’şer öğrenci olmak üzere toplamda 100 molla yetiştirir. Bunlar Türkiye ve dünyaya yayılır. Akademi grubu 25-30 kişiden oluşan bir ekiptir. Yardımcıları molla değildir. Genelde ilahiyat mezunu şahıslardır.”

O ARŞİV TÜRKİYE’DE

“Fgulen.com adlı sitenin ve değişik 25-30 internet sitesinin yönetimi de Işık Yayıncılık’tadır. Bu işin başında Suat Ural adlı şahıs vardır. Gülen’le ilgili çıkmış olan tüm haberlerin dijital arşivinin tutulduğu bölümün başındadır. Akademi denilen yerde Gülen’in ABD’ye gittikten sonraki tüm videolarının çözümlendiği birim de var. Bu işlem 2015’e kadar devam etti. Bu kayıtlar Türkiye’dedir. Bu kayıtların yerini sadece Reşit Haylamaz ve Ahmet Özberk adlı şahıslar biliyor.”

#FETÖ
#Kaynak Holding
7 yıl önce