|

Mücadeleden çıkana kadar beraberiz

Seçim barajı ve 2019 seçimlerine dönük çıkışı gündeme oturan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün, Merkez Yürütme Kurulu'nu topladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 02:43 - 17/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün, Merkez Yürütme Kurulu'nu topladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün, Merkez Yürütme Kurulu'nu topladı.

Bahçeli, seçim barajları ve seçim sistemleri hakkında örnekler vererek, 12 Eylül’ün ardından MHP-MSP’yi engellemek için barajın gündeme geldiğini ancak barajın ittifaklarla aşıldığını hatırlattı.

BARAJLARI YARA YARA GELDİK

MHP lideri Bahçeli, 1991 seçimlerini örnek gösterdi. Herkesin barajın düşürülmesini dile getirdiğini ancak MHP söylediğinde tartışma yaşandığına işaret etti. Bu tartışmanın kötü niyetli olduğunu söyleyen Bahçeli, baraj altı iddialarına da tepki gösterdi. Bahçeli, “Her seçimden önce MHP’nin baraj altı kalacağını söylüyorlar. Barajları yara yara geliyoruz” diye konuştu.

15 TEMMUZ MUTABAKATINA DEVAM

15 Temmuz’daki mutabakatın referandumla devam ettiğini, belirten Bahçeli, “Bloklaşma devam ederse biz de tutarlılığımızla devam ederiz. Madem bu mutabakatı sürdürdük Türkiye bu mücadeleden çıkana kadar beraberiz. Türkiye beka sorunu yaşıyorken, Türk milliyetçilerinin başka bir pozisyon almasını kimse bekleyemez. 15 Temmuz’da hükümetin yanındayız dediğimizde samimiydik. Bundan sonra da bu devam ettireceğiz. CHP-HDP-İP-PKK işbirliği devam ederse biz hükümetin ve cumhurbaşkanının yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bahçeli, ana muhalefetin AK Parti gitsin de kim gelirse gelsin derdine düştüğünü hatırlatarak MHP’nin bu konuma düşmeyeceğini söyledi.

MHP KİLİT PARTİ

Bundan sonra barajın yüzde 50+1 olduğuna dikkat çeken Bahçeli MHP’nin kilit parti olacağını kaydetti. Fikirlerinin iktidar tarafından benimsendiğini belirten Bahçeli, fiilen de iktidarda olmak için çalıştıklarını söyledi.

#MHP
#Devlet Bahçeli
#Politika
6 yıl önce