|

Muğla'da yangın kontrol altına alındı

Muğla'nın Zeytinköy Mahallesi'nde dün çıkan ve kısmen kontrol altına alındıktan sonra kuvvetli rüzgarın da etkisiyle yeniden etkisini artıdan orman yangını gece boyunca sürdü. Sabah saatlerinde çalışmaların artmasıyla yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışması yapılıyor.

Yeni Şafak
08:49 - 7/09/2017 Thursday
Güncelleme: 10:53 - 7/09/2017 Thursday
AA
Zeytinköy Mahallesi'nin tamamını saran orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.
Zeytinköy Mahallesi'nin tamamını saran orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, kısmen kontrol altına alındıktan sonra kuvvetli rüzgarın da etkisiyle Zeytinköy Mahallesi'nin tamamını saran orman yangını kontrol altına alındı.

Akbük Mahallesi'nde ormanlık alanda başlayan ve Zeytinköy Mahallesi'ne sıçrayan orman yangını gece boyunca devam etti. Yangında 30 ev zarar gördü.


Yangının diğer yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek için mücadele eden yer ekiplerine, günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale ekipleri de destek verdi.
  • Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, keşif helikopteriyle çalışmaları yönlendirdi.

Gece boyunca devam eden yangın, sabahın ilk ışıklarıyla 4 uçak, 13 helikopter ile havadan, 152 arazöz ve 700'ün üzerinde orman yangını söndürme işçisiyle de karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Kaymakam Yıldız'dan açıklama

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız yangının kontrol altına alınmasının ardından açıklama yaptı. Yıldız, şu bilgileri verdi:

  • "Rüzgar hızının gece saatlerinde aniden 50 kilometreyi bulmasıyla yangın tekrar canlandı. Yangın aynı zamanda Zeytinköy ile komşu 450 nüfuslu Dağpınar Mahallesi'ni de tehdit etmeye başladı. Hemen burayı da tahliye ettik. Allah'a çok şükür rüzgarın da etkisini kaybetmesiyle burası herhangi bir zarar görmedi. Zeytinköy'de gece yeniden çıkan yangın sonucu 20 ev daha yandı. Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Şu an tehlikeli bir durum görünmüyor. Yaklaşık 15 bin arı kovanı zarar gördü. Evleri zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışma yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çadır ve konteyner desteğinde bulunacağız. Kendilerine nakdi yardımlar yapacağız. Kızılay ekiplerimiz burada lojistik destek sağlayacaklar. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün psikolog ve sosyologları da burada. Bunun yanı sıra bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı."

#Muğla
#Orman yangını
7 years ago