|

Muhalefette gergin hafta

1 Kasım seçimlerinde hezimete uğrayan MHP ve CHP’de olağanüstü kurultay çağrıları devam ediyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli’ye rakip olanların adaylıklarını açıklamasının ardından muhalefeti bu hafta gergin bir süreç bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:29 - 23/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

1Kasım seçimlerinden yenilgiyle çıkan CHP ve MHP'de olağanüstü kurultay sesleri yükseliyor. CHP'de parti içi muhalefet olağanüstü kurultay çağrısı için 10 Kasım'da düğmeye bastı. Muharrem İnce, Umut Oran ve Mustafa Balbay olağanüstü kongrede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olacaklarını açıkladı. Muhalif kesim, 'olağanüstü' kurultay çağrısına parti yönetiminden olumsuz yanıt alınca, 'seçimli' olağanüstü kurultayın toplanması için imza toplanmaya başladı.



SON GÜN ÇARŞAMBA

Parti tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlayanların en geç 15 gün içinde 603 imzayı tamamlayarak Genel Merkez'e teslim etmeleri gerekiyor. Muhaliflerin 15 günlük süresi bu Çarşamba doluyor. Partinin başarısız olmasının sebebini Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine yükleyen muhaliflerin 400'ün üzerinde imza topladığı, Çarşamba gününe kadar yeterli sayıda imzaya ulaşacakları dillendiriliyor.



MHP SON AŞAMADA

MHP'de de muhalif kanat çalışmalarına hız verirken yola çıkma hazırlıkları son aşamaya geldi. Bahçeli'ye rakip olan ilk isim Selim Kaptanoğlu oldu. Sinan Oğan da, partiyi tüzük kurultayını toplanmaya davet ederek, tüzük kurultayının ardından genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Oğan'ın adaylığının ardından gözler Meral Akşener'e çevrildi. Eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in doğum günü olan 25 Kasım Çarşamba adaylığını açıklayacağı iddia ediliyor.



BİRLEŞECEKLER

MHP'de adaylıklar ardı ardına açıklanarak muhalif hareket canlı tutulacağı, kongrenin toplanması halinde


en çok imza toplayan isim etrafında birleşileceği ifade ediliyor.


#muhalefet
#1 kasım
#seçimler
8 yıl önce