|

Murada ermek sabır iledir

Devlet Bakanı Faruk Çelik 5. Alevi Çalıştayı'nın açılış konuşmasını Hacı Bektaş Veli'nin bu sözleriyle yaptı. Açılım sürecinin kilitlenmesini istemediklerini belirten Çelik, "demokrasi çıtasını yükseltme" sözü verdi.

Mücahid Yapıcı
00:00 - 12/11/2009 Perşembe
Güncelleme: 00:24 - 12/11/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Murada ermek sabır iledir
Murada ermek sabır iledir

5. Alevi Çalıştayı, medya mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi. The Marmara Oteli'nde düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik, 'Ülkemizde demokrasinin çıtasını yükseltmek için gayret ediyoruz' dedi. Çelik, hükümetin demokratik açılım süreci çerçevesinde, Alevilerin taleplerini masaya yatırmak ve devleti doğru, objektif bilgi ile buluşturmak amacıyla Alevi çalıştaylarını başlattığını belirtti.

AYRIMCILIĞA HAYIR

Kimi Alevi örgütlerinin, gösterdikleri bu hassasiyeti yeterli düzeyde kavramak ve takdir etmek yerine, vatandaşları meydanlara davet etmeyi tercih ettiklerini söyleyen Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Biz bu sürecin kilitlenmesini istemiyoruz. Her halükarda ülkemizde demokrasinin çıtasını yükseltmek için gayret ediyoruz. Herkes için hak ve hürriyetlerden yanayız. Her türlü ayrımcılığı açıkça reddediyoruz. Bu konu tarih boyunca yeteri kadar siyasete malzeme, ayrımcılığa konu edilmiştir. Böyle olduğu için de aceleyle, oldubittiyle bu hassas konu çözüme kavuşturulamaz. 'Murada ermek sabır iledir' diyen Hacı Bektaş Veli bizlere yol göstermektedir.'

Bakan Faruk Çelik kapanış konuşmasında da bugüne kadar Alevilerin yok sayıldığını belirterek, “Devletle Aleviler arasında ilişki kurulması çok önemlidir. Tunceli'ye gidilmesi çok önemlidir. Neden 9 yıl önce 19 yıl önce gidilmedi. Sorunlar birlikte çalısırsak çözülür. Medya önyargıları kırarsa en büyük katkıyı verecektir” diye konuştu.

15 yıl önce