|

'Müslüman Mehmet' nasıl 'Hristiyan Mehmet' yapıldı?

4 yaşındaki oğlu Mehmet'in nüfus cüzdanının din hanesine Hristiyan yazılmasına tepki gösteren baba İrfan Kaplan, "Adı Mehmet olan bir kişi nasıl Hristiyan yazılır" diye sordu.

Yeni Şafak
00:00 - 3/05/2005 Salı
Güncelleme: 16:21 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
'Müslüman Mehmet'

nasıl 'Hristiyan Mehmet' yapıldı?
---------------------- manset ---------------------

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Nüfus Müdürlüğü'ne kayıtlı Mehmet Kaplan'ın (4) nüfus cüzdanının din hanesine Hristiyan yazıldı. Olayın Suruç Nüfus Müdürlüğü'ndeki memurların hatalı veya kasıtlı işleminden kaynaklandığını iddia eden baba İrfan Kaplan, "İnsanda biraz mantık olur. Adı Mehmet olan bir kişi nasıl Hıristiyan yazılır. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Vatan Mahallesi'nde ikamet eden İrfan Kaplan, "Geçen ay çocuğuma nüfus cüzdanı çıkarmak için nüfusta kayıtlı olduğumuz Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Nüfus Müdürlüğü'ne müracaat ettim. Gerekli işlemleri tamamladıktan sonra çocuğumun kimliğini verdiler. Okuma yazma bilmediğim için hiç bakmadan cebime koyup Gaziantep'e döndüm. Bir gün eve gelen bir akrabamız görünce 'Sen çocuğunu Hristiyan yazdırmışsın' dedi. Şaka yapıyor diyerek inanmadım. Fakat başkalarına da gösterdiğimde doğru olduğunu anladım" diye konuştu.

Alay konusu oldu

Olayın mahallede duyulması üzerine insanların kendisiyle alay etmeye başladığını belirten Kaplan, şunları söyledi:

"Herkes benimle alay ediyor. Hatta kimileri benim çocuğu para karşılığında Hristiyan yazdırdığımı her yere yaymışlar. Çocuklar 'baban seni gavur yapmış' diyorlarmış. Çocuğumu artık sokağa bile çıkaramıyorum. Hem Mehmet adı Peygamberimizin adı. Aklı olan bir kişi İslamiyet'in Peygamberi'nin adını taşıyan bir kişinin dinini Hristiyan olarak yazabilir mi? En kısa zamanda Suruç'a giderek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım.''

Suruç Nüfus Müdürlüğü yetkilileri ise olayın nüfus cüzdanına kodlama hatasından dolayı kaynaklandığını bildirdi. Yetkililer, vatandaşların kimlik işlemlerini yaparken, herhangi bir kasıt olmasının mümkün olmadığını belirterek, 11 tuşu basıldığında din hanesine İslam, 21 tuşuna basıldığında ise Hristiyan yazıldığını ifade ettiler.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce