|

Müslümanların umudu Türkiye

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Görmez, bu yıl özellikle "Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din Hizmetleri"ne yoğunlaşacaklarını belirterek, Türkiye’nin İslam aleminin umudu olduğunu söyledi. Görmez, “Yeryüzündeki tüm Müslüman coğrafyada umutların bize bağlandığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Umutlar bize bağlanmış vaziyette” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:09 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dünya üzerindeki tüm Müslümanların yardım için Türkiye'ye umut bağladığını söyledi. Görmez, Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki Çok Amaçlı Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu'nun açılışına katıldı. Görmez, açılışta yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'in önemine işaret ederek, anlamadan ve yaşamadan bu kitabın yüceliğinden istifade edilemeyeceğini söyledi. Bu kurslarla ilgili, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yeni bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Görmez, “Hafızlık yaptırdığımız kurslarda sadece Kur'an'ı güzel okumak anlamını taşıyan fem-i muhsin'i değil, Kur'an'ı anlama manasında olan fehm-i muhsin'i, yani anlamalarını da sağlayacak ve en güzel şekilde anlatacak seviyeye gelmeleri için yoğun bir çaba içerisindeyiz” dedi.



KİTAP KAİNATTAN AYRILMAZ


İslam aleminde yaşanan sorunlardan bir tanesinin de kitabı kainattan ayırmak olduğunu ifade eden Görmez, şunları kaydetti: “Kitap, kainattan ayrılmaz. Biz her yıl yurt dışında neler yaptık, eksiklerimiz ne ve neler yapmamız gerektiğini değerlendirmek üzere bir araya geliyoruz. Bu yıl üzerinde durduğumuz konu Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din Hizmetleri. Sadece ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz değil, ülkemiz üzerinden Avrupa'ya geçen 1 milyonu aşkın Suriyeli kardeşlerimize oradaki vatandaşlarımızın nasıl sahip çıkılması gerektiğini ele alacağız. Kur'an-ı Kerim eksiklerini nasıl karşılayabiliriz, bu konular üzerinde bir araya geldik. Yeryüzündeki tüm Müslüman coğrafyada umutların bize bağlandığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Umutlar bize bağlanmış vaziyette.”



70 MİLLETTEN ÖĞRENCİ VAR


Görmez, Afrika'da hafızlık yapanların elinde bir Kur'an-ı Kerim olmadığını belirterek, çok zor şartlarda Kur'an-ı Kerim'i tahta üzerine beyaz taşlarla yazarak ezberlediklerini anlattı. Diyanet olarak “Hediyemiz Kur'an Olsun” kampanyası başlattıklarına değinen Görmez, “3 ay içerisinde milletimiz 1,5 milyon Kur'an-ı Kerim bağışladı. Milletimizin hayır elini dünyanın muhtelif yerlerindeki bu kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Öyle kurslarımız var ki 70 milletten öğrencimiz var. ” ifadelerini kullandı.


#Diyanet İşleri
#Mehmet Görmez
#Hafızlık Kur'an Kursu
8 yıl önce