|

Muş'ta 1 terörist yakalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terörle mücadele kapsamında devam eden operasyonlarda, bir terörist ve 7 işbirlikçinin yakalandığını, operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
12:41 - 9/04/2017 Pazar
Güncelleme: 12:43 - 9/04/2017 Pazar
IHA
Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdürüyor.
Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

TSK, 08 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen yurt içi olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, Diyarbakır/Dicle’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen 7 ayrı sığınak içerisinde 50 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı, 9 tüp ve çok miktarda gıda malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

Diyarbakır/Hazro’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik icra edilen operasyonda, bir kalaşnikof piyade tüfeği ve bir tabanca ele geçirildiği, bölücü terör örgütü iş birlikçisi 7 şahısın yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Şırnak Silopi’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında ise 19 el yapımı patlayıcı, 22 kilogram TNT, 9 kilogram A4 patlayıcı madde, 100 fünye ve 462 kalaşnikof piyade tüfeği fişeğinin ele geçirildiği kaydedildi.

Ayrıca Muş’un Malazgirt ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.

#Muş
#PKK
#Terörist
7 yıl önce