|

Muş'ta STK'lardan 'evet' kararı

Muş'ta bir araya gelen 58 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Yeni Şafak
17:58 - 1/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:01 - 1/03/2017 Çarşamba
AA
58 sivil toplum kuruluşu temsilcisi referandum kararını açıkladı.
58 sivil toplum kuruluşu temsilcisi referandum kararını açıkladı.

Kentte bir araya gelen 58 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.



Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda, "Muş Evet Platformu" adı altında bir araya gelen STK temsilcileri, ortak basın açıklaması yaptı.



Açıklamayı okuyan platform sözcüsü Melik Gözel, Muş halkının geleceğine sahip çıkacağını ve 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "Evet" diyeceğini söyledi.



Türkiye'nin üstesinden gelmesi gereken sorunları olduğunu anlatan Gözel, şunları kaydetti:



  • "Çetin meseleler ve dış politika açısından güçlü şekilde karar verilmesi gereken sorunlar var. İnananların ülkenin sahipsiz zencileri olarak görüldüğü, başörtülülerin ikna odalarına çekildiği, bürokraside, askeriyede, akademide ve yargıda alnı secdeye gidenlere 'takunyalılar' muamelesi yapılarak hakaret edildiği günleri millet unutmuş değildir. İçeride demokratik yönetimleri 10 yılda bir alaşağı etmekle tehdit eden darbeciler, halkın dinini, dilini aşağılayan yöneticiler, zayıf idareleri fırsat bilip milletin sırtında boza pişiren bürokratlar ve koalisyon idarelerinde kasalarını parayla dolduran haramzadeler, ülkemiz için bir tehdit olmaktan çıkmış değildir."
#Muş
#Referandum
7 yıl önce