|

Muş'ta toplu kepenk kapatma yasaklandı

Muş'ta, kamu düzeninin korunması için il sınırları içinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının mevzuat hükümleri ile Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi hükmü gereğince yasaklandığı bildirildi.

Yeni Şafak
00:34 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 21:35 - 27/10/2016 Perşembe
AA

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güven ortamı içinde yaşamasının, devletin asli görev ve sorumluluklarından olduğu belirtildi.



Bu çerçevede kamu düzeninin unsurları arasında yer alan güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınmasının önem arz ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Kamu hizmetlerinin aksamaya mahal vermeksizin, değişen koşullara ve ihtiyaçlara uyumlu bir şekilde tüm vatandaşlarımıza ulaştırılması kamu düzeniyle yakından ilişkilidir. Ayrıca vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temine yönelik piyasa koşullarında sunulan mal ve hizmetlere erişiminin güvence altına alınması da devletimizin yasal sorumlulukları arasındadır. Kamu hizmetleri ile piyasa koşullarında mal ve hizmet sunumu kamu düzeninden etkilenmekte, bu hizmet ve sunumlarda olası aksamalar da kamu düzenini bozabilmektedir. Güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınması için devletimizin çabaları yanında vatandaşlarımızın da hukuk kurallarına uygun bir şekilde davranmaları en büyük gücümüzdür."



Açıklamada, vatandaşların günlük hayatlarının aksama ve sıkıntı olmaksızın idamesine ilişkin her türlü tedbiri alma yetki, görev ve sorumluluğunun, kamu idarelerine ait olduğu bildirildi.



Muş sınırları içinde yürütülen güvenlik operasyonları ve benzeri hususlar bahane edilerek zaman zaman iş yerlerinin çeşitli provokatif ve yasadışı saik ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldığının gözlendiği ve tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



  • "İş yerlerinin toplu biçimde kapatılmasının halkın günlük yaşamını sürdürmesini zorlaştırarak huzur ve sükununu bozduğu, kişilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını sağlamak suretiyle sağlıklı yaşamasını önemli ölçüde zafiyete uğrattığı tespit edilmiştir.Kamu düzeninin korunması için ilimiz sınırları içinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılması mevzuat hükümleri ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi hükmü gereğince yasaklanmıştır.Aksine davranılması halinde mevzuat çerçevesinde adli ve idari işlemler yapılacaktır."
#İşyeri
#Muş
#Valilik
7 yıl önce
default-profile-img