|

'Muteber bir iş adamı gibi itibar etmeyin'

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, ABD'de görülen Rıza Sarraf davasında Türkiye'nin milli bir duruş sergilemesi gerektiğini belirterek, "Sarraf'ın her söylediğine lütfen muteber bir iş adamıymış gibi itibar etmeyin. Burada parti ayrımı gözetmeksizin milli duruş gerekiyor" dedi.

Yeni Şafak
22:19 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 22:26 - 5/12/2017 Salı
AA
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Rıza Sarraf'ın ABD tarafından Türkiye aleyhine kullanıldığını, burada parti ayrımı gözetmeksizin bir milli duruş gerektiğini belirterek, "Sarraf'ın her söylediğine muteber bir işadamıymış gibi itibar etmeyin." dedi.

TBMM Genel Kurulunda "temel kanun" olarak görüşülen, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olduğu davayla ilgili bir soruya karşılık Yılmaz, Sarraf'ın telefon görüşmelerinin ortaya çıktığını, "Buradan kurtulmak için her türlü yalanı söyleyebilirim." dediğini anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti:

  • "Sarraf'ın her söylediğine lütfen muteber bir işadamıymış gibi itibar etmeyin. Sarraf şu anda Amerika tarafından, AK Parti, siyasetçilerimiz aleyhine değil, Türkiye aleyhine kullanılıyor. Burada parti ayrımı gözetmeksizin milli duruş gerekiyor."
#İsmet Yılmaz
#TBMM
6 yıl önce