|

Mutlak itaate tam puan

FETÖ’nün çaldığı soruları vereceği mensuplarını, örgüte bağlılığına göre verdiği ortaya çıktı. İtirafçı olan A.S,, sınava girecek kişilerin mülakata alındığını ve mutlak itaat gösterenlerin özel yurtlara yerleştirilerek soruların verildiğini anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:15 - 18/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Mutlak itaate tam puan
Mutlak itaate tam puan

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, örgüt içerisinde "büyük bölge muhasebeci"si olarak görev yapan ve itirafçı olan A.S, FETÖ'nün sınava hazırlık evleri ile soruları dağıtma yöntemini anlattı. Örgütün Ankara'da KPSS'ye hazırlanma evlerinin olduğunu ve bu evlerde büyük bir gizlilik içinde kalındığını anlatan A.S., ifadesinde özetle şunları söyledi: "Ev imamı bu şekilde bir evde kaldığımızı kimseye söylememizi hatta böyle bir evin varlığından kimsenin haberinin olmaması gerektiğini söylüyordu."



İSİMLER ANKARA'YA


"Polislik ve katiplik sınavları açılacağı zaman eyalet imamı büyük bölge imamlarını toplar ve cemaatten olan öğrencilerin islerini isterdi. Bu sınavlara girecek olanların isimleri belirlenir ve mülakata alınırdı. Mülakatta genel olarak cemaatte ne kadar kaldığı, Fetullah Gülen'i kendisine hoca olarak kabul edip etmediği, Fetullah Gülen'in kitaplarını okuyup okumadığı sorulurdu. Bu kişiler cemaate bağlılığına göre birden beşe kadar derecelendirilir ve dereceye girenlerin yani sınava gireceklerin isimleri flaş bellek ile Ankara'ya gönderilirdi. Daha sonra bu kişiler de Tahir Büyükkörükçü yurdunda 20 günlük kampa alınırdı. Sınavda çıkacak soru ve cevaplarının bu kampta ezberletildiğini duymuştum.”


#FETÖ
#KPSS
#Fetullah Gülen
7 yıl önce