|

NBA yıldızları İstanbul’a yağıyor

Michael Jordan, Larry Bird, Kobe Bryant, Shaquille O’Neal, LeBron James gibi NBA efsaneleri NBA Fan Zone Sergisi’nde bir araya geliyor. Yıldızların özel eşyalarını İstanbul’da buluşturan etkinlikte ziyaretçilere 60 yıllık basketbol tarihi eşlik ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2017 Pazar
Güncelleme: 02:47 - 21/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
​NBA yıldızları İstanbul’a yağıyor
​NBA yıldızları İstanbul’a yağıyor

Ne yapmadık ki NBA maçları uğruna; kimimiz uyumadık kimimiz okul astık. Amerika ile aramızdaki saat farkı All Star hafta sonunu aşkımızın önüne geçemedi. NBA, Amerikan profesyonel basketbol liginin adı. Ulusal Basketbol Birliği’nin kısaltması. Basketbol efaneleri Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan, Larry Bird, Kobe Bryant, Shaquille O’Neal, LeBron James, Kevin Durant gibi isimlerin özel eşyaları, oyunla ilgili malzemeler NBA Fan Zone Sergisi’nde bir araya geliyor. Demirören AVM Social İstanbul’un ev sahipliği yaptığı etkinlikte 1947’den başlayarak NBA’in 60 yıllık tarihinden önemli bilgiler yer alıyor.

DEV ADAMLARLA BOY ÖLÇÜŞÜN

Ziyaretçiler farklı bir deneyim yaşadığı alanda Türkiye’de adı NBA ile bir anılan Kaan Kural’ın yorumladığı maçlar da ziyaretçileri bekliyor. Sıkı bir Boston Celtics taraftarı olan Kural, “NBA’e meraklı kişiler maça gitmiş kadar keyifli vakit geçireceklerdir. NBA’de kullanılan malzemeleri bire bir görebilecekler” diyor.

BOYLARI 1.75 İLE 2.11

Etkinlik, oyun konsolları sayesinde sanal, sokak basketbol potasında ise gerçek basketbol deneyimini yaşatıyor. VR standında ise NBA maçını en ön sıradan takip etmenizi sağlayan sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde eşsiz bir deneyim yaşıyorsunuz. Boyları 1.75 ile 2.11 metre arasında değişen oyuncuların gerçek boyutlu fotoğraflarıyla boy ölçüşebiliyorsunuz. El ve ayak izleri bölümünde ise dev adamların büyüklüğü gözler önüne seriliyor.

NBA tarihine damga vurmuş Michael Jordan, Dikembe Mutombo, Steve Nash, Magic Johnson’ın imzalı formaları, Allen Iverson, Tim Duncan’ın sözleri, Kevin Durant, Pau Gasol’un ayakkabıları, Denver Nuggets kadrosunun imzaladığı top, Portland, Wolves, Dallas, Kings, Raptors, Orlando, Cavs gibi Doğu ve Batı yakası takımlarının formaları zamanda seyahate çıkartıyor. Alana kurulan ekranlarda geçen yılın en iyi 100 hareketini izleyebilirsiniz. Çıkmadan NBA’in son şampiyonu Cavaliers takımı ile şampiyonluk fotoğrafı çektirmeyi unutmayın. Sergi, 2 Temmuz’a kadar 11.00 ile 21.00 arası ziyaret edilebilecek.


NBA
bir dünya

NBA Fan Zone Sergisi bütün dünyayı dolaşacak. İlk durağı ise İstanbul oldu. NBA Avrupa Başkan Yardımcısı Naci Cansun, “NBA bir takımlar topluluğu değil, bir dünya. Basketbol izleyicisine interaktf bir ortam yaratmak istedik” diyor. Türkiye’deki NBA ilgisinin 80’li yıllardaki ‘Beyaz Gölge’ dizisiyle başladığına değinen Cansun, şöyle devam ediyor: “Bu ilgiye NBA bile şaşırıyordu. İnanılmaz bir trafik var. Ligde daha fazla Türk oyuncu olduğunda bu ilgi daha da artacaktır. Kendi yaş kategorisinde almadık kupa bırakmayan bir nesil geliyor. Önümüzdeki 5 sene içinde yeni oyuncuları NBA’de görebileceğiz.”

Bizim ç
ocuklar da
var

41 ülkeden 113 oyuncunun yer aldığı NBA’de Mirsad Türkcan, Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu, İbrahim Kutluay, Ersan İlyasova, Semih Erden, Ömer Aşık, Furkan Aldemir de yer alıyor.



#NBA
#İstanbul
#​Michael Jordan
7 yıl önce