|

Neden rahatsız oluyorlar?

15 Temmuz’da yaşananların bir işgal girişimi olduğunu belirten Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, 16 Nisan’da Türk milletinin makus talihini yeneceğini dile getirdi. Çalık, “Çılgın projelerimizle neden bu kadar ilgileniyorlar? Kim neden rahatsız oluyor?” diye sordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2017 Cuma
Güncelleme: 23:46 - 13/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, 16 Nisan’da Türk Milleti’nin makus talihini yeneceğini ve yeniden şahlanış yolundaki tüm engelleri ortadan kaldıracağını kaydetti. Başkan Çalık yaptığı açıklamada 15 Temmuz’da yaşananların aslında bir darbe değil, işgal girişimi olduğunu dile getirerek, “Milletimizin kahramanlığı kahpe işgal teşebbüsünü geri püskürttü. Ancak tehlike henüz geçmedi. Küresel güçler Türkiye’yi teslim almak için her şeyi yapıyor ve terör örgütlerine açık destek veriyorlar. Son gelişmeler açıkça gösterdi ki, tek dişi kalmış medeniyet, evrensel değerleri hiçe saymayı ve uluslararası hukuku çiğnemeyi içine sindirebilmiştir. Durumlarını artık gizleme ihtiyacı bile duymamaları manidardır” dedi.

Sandığa gidilmeden önce iyi düşünülmesi gerektiğini dile getiren Başkan Çalık, “ABD ve Avrupa devletleri Cumhurbaşkanımıza mı düşmanlık gösteriyor, yoksa Bağımsız Türkiye’ye mi? Şayet cevabınız Bağımsız Türkiye’ye ise, yapılacak şey bellidir. Milletçe karşı koymak boynumuzun borcudur. Cevabınız hayır ise, bazı sorulara makul ve mantıklı cevaplar bulmak zorundasınız.” diye konuştu.


‘NE İSTİYORLAR?’

Başkan Çalık, "Savundukları bütün değerleri ayaklar altına alıp, Cumhurbaşkanımızı hedefe koyan, hatta ölümünü isteyen küresel güçler, 'milletin adamından' neyi isteyip de alamıyorlar? Bu basit sorgulamayı yaptığımızda hakikat gün gibi aşikâr olacaktır. Ülkemizdeki nükleer santrallerle, köprülerle, Kanal İstanbul projesiyle, 3. hava limanımızla neden bu kadar ilgileniyorlar? Kim neden rahatsız oluyor? Bütün bunları düşünmek, bu soruların makul ve mantıklı cevaplarını bulmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

‘BU MİLLET PABUÇ BIRAKMAZ’
Olaylara geniş bir perspektifle bakıldığında mili birlik ve devletin bekası için ‘evet’ demenin bir zorunluluk olduğunu kaydeden Başkan Çalık şöyle konuştu;

Kimse kendisini kandırmamalıdır. Hepimiz, uygar Batı’nın, ülkemizdeki insan hakları ve demokrasiyi zerre kadar umursamadığını bilecek tecrübeye sahibiz. Batılı liderler, çoğu zaman Mısır’daki diktatör Abdüfettah Sisi’yi, demokratik yollarla seçilen Muhammed Mursi’ye yeğlemişlerdir. Türk Milleti bu tehditlere asla pabuç bırakmayacaktır.”
‘Milyon
kere evet’

Geçmişte hep zayıf hükümetler ve koalisyonlarla, millet iradesine ipotek koyan güçlerin güdümünde yaşamak zorunda bırakıldıklarını kaydeden Başkan Çalık, “Siyasi, askeri, hukuki, ekonomik ve idari krizler, zamanımızı, paramızı, emeğimizi ve hatta nesillerimizi çaldı. Ne zaman bir atılım yapmaya kalksak, sistem marifetiyle millete çelme takıldı. Artık yeter! Türk milleti, milli güçleri etkin kılarak önüne konan barajları yıkmaya sistemi ıslah etmeye karar vermiştir. Dolaysıyla; milletimizin, istikrar, istiklâl ve istikbâl hakkı için bin kere ‘evet’, milyon kere ‘evet’ diyoruz” diye konuştu.

#​15 Temmuz
#Serik Belediyesi
#16 Nisan 2017
7 yıl önce